• Πολιτική

    Πέτσας: Αν χρειαστεί θα γίνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας και σε άλλους κλειστούς χώρους

    • NewsRoom

    Στέλιος Πέτσας, αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών


    Τουρκία και κορονοϊός κυριαρχούν στην σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. ξεκίνησε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών με την τουρκική προκλητικότητα σε κάθε επίπεδο τόσο με την μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί αλλά και με τη τουρκική Navtex ανοικτά του Καστελόριζου.

    Όπως είπε «συνιστά πρόκληση όχι μόνο για τους Έλληνες και τους απανταχού χριστιανούς αλλά και για ολόκληρο τον δυτικό και πολιτισμένο κόσμο».

    Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε όσα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε στο μήνυμά του για την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας, επισημαίνοντας πως «αυτή η ενέργεια δεν είναι μια εκδήλωση ισχύος, αλλά απόδειξη αδυναμίας και φυσικά δεν έχει τη δύναμη να σκιάσει την ακτινοβολία ενός μνημείου παγκόσμιας κληρονομιάς. Γι’ αυτό η καταδίκη δεν μπορεί παρά να συνεχιστεί και να ενταθεί σε οικουμενικό επίπεδο. Στο μεταξύ, ενώ η ‘Αγκυρα διατηρεί σε ισχύ την παράνομη NAVTEX για έρευνες σε περιοχές που περιλαμβάνουν τμήματα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, το τουρκικό ερευνητικό σκάφος παραμένει αγκυροβολημένο και τουρκικά πολεμικά σκάφη αποσύρονται». Στο σημείο αυτό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε: «συνεχίζουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση με ψυχραιμία, ετοιμότητα και αποφασιστικότητα».

    Εξετάζεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εκκλησίες και σε άλλους κλειστούς χώρους

    Για τον κορονοϊό ο κ. Πέτσας είπε ακόμα ότι ο εφησυχασμός που οδήγησε σε αύξηση των κρουσμάτων οδήγησε στην απαγόρευση των πανηγυριών και στην υποχρεωτική χρήση μάσκας στα σούπερ μάρκετ. Είπε μάλιστα ότι αν χρειαστεί τις επόμενες ημέρες θα γίνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας και σε άλλους κλειστούς χώρους.

    Να σημειωθεί ότι, με απόφαση που δημοσιεύτηκε χτες στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης παρατείνεται το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στα σούπερ μάρκετ, τόσο για εργαζόμενους όσο και για καταναλωτές, μέχρι και τις 4 Αυγούστου.

    Νέα απόφαση για την χρήση μάσκας σε σούπερ μάρκετ για πελάτες και εργαζόμενους έλαβε χτες το βράδυ η κυβέρνηση και αναρτήθηκε σε ΦΕΚ. Η μάσκα παραμένει υποχρεωτική για το επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς αυτό έχει εισηγηθεί η επιστημονική επιτροπή.

    Η ισχύς του μέτρου είναι έως τις 4 Αυγούστου ενώ θεωρείται δεδομένο ότι θα δοθεί και νέα παράταση.

    Μόνο με αρνητικό τεστ οι ταξιδιώτες από Βουλγαρία και Ρουμανία

    Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, όσοι εισέρχονται στην Ελλάδα αεροπορικώς από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία μέχρι τις 4 Αυγούστου, υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR).

    «Είμαστε μια ασφαλής χώρα για κατοίκους κι επισκέπτες και κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να παραμείνουμε» υπογράμμισε, προσθέτοντας πως ανοιγοκλείνοντας τη στρόφιγγα των εισόδων ελέγχθηκε ο αριθμός των κρουσμάτων από το εξωτερικό, ωστόσο «ο κύριος εχθρός παραμένει στο εσωτερικό, λέγεται εφησυχασμός και αποτυπώνεται στα απαράδεκτα φαινόμενα συγχρωτισμού».



    ΣΧΟΛΙΑ