Πολιτική

Πέθανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριος Σαντορινιός

  • NewsRoom
Νεκτάριος Σαντορινιός, ΣΥΡΙΖΑ

Νεκτάριος Σαντορινιός, ΣΥΡΙΖΑ


Πέθανε σε ηλικία μόλις 50 ετών, ύστερα από σκληρή μάχη με τον καρκίνο

Έφυγε από τη ζωή, στο νοσοκομείο της Ρόδου όπου νοσηλεύονταν τις τελευταίες εβδομάδες, ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Νεκτάριος Σαντορινιός.

Ο Νεκτάριος Σαντορινιός πατέρας δύο μικρών παιδιών, άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του.

Ποιος ήταν ο Νεκτάριος Σαντορινιός

Ο Νεκτάριος Σαντορινιός γεννήθηκε στις 17 Μαΐου 1972 στη Ρόδο.

Ήταν απόφοιτος του τμήματος Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και είχε ασχοληθεί επαγγελματικά στον τομέα των περιβαλλοντικών μελετών και της παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Από το 2000 εργαζόταν στο Γραφείο Προγραμματισμού του Δήμου Ρόδου με κύρια καθήκοντα τις μελέτες έργων/δράσεων και τις προτάσεις ένταξης δράσεων σε ευρωπαϊκά (Β’ ΚΠΣ, Γ’ ΚΠΣ, ΕΣΠΑ, Interreg, URBAN κ.α.) και εθνικά (Θησέας, ΕΠΤΑ, Πράσινο Ταμείο κλπ.) συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα.

Διετέλεσε αντιπρόεδρος και γραμματέας του Δ.Σ. της Ένωσης Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών Δωδεκανήσου και ήταν μέλος της αντιπροσωπείας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας της ΕΜΔΥΔΑΣ.

Η πολιτική του σταδιοδρομία

Το 2000 έγινε μέλος του Συνασπισμού, το 2008 εξελέγη μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής (Ν.Ε.) Νότιας Δωδεκανήσου και από το 2010 έως το 2013 ήταν γραμματέας της Ν.Ε.

Από το 2012 ως το 2014, ήταν περιφερειακός σύμβουλος Νότιου Αιγαίου με την παράταξη «Πολίτες Κόντρα στον Καιρό» και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (2013-2014).

 Ήταν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ από το 2012 έως το 2013 και επανεξελέγη στο Συνέδριο του 2016.

Εξελέγη βουλευτής Δωδεκανήσου με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου και του Σεπτεμβρίου του 2015.

Στις 5 Νοεμβρίου του 2016 ανέλαβε υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Στις 29 Αυγούστου 2018 ορίστηκε αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, θέση που διατήρησε έως τις 9 Ιουλίου 2019.

Στις εκλογές του 2019 επανεξελέγη βουλευτής.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης: Διήμερη περιοδεία στη Δυτ. Μακεδονία – Επίσκεψη σε Καστοριά, Κοζάνη, Φλώρινα και ΠτολεμαΐδαΣΧΟΛΙΑ