• Πολιτική

    Περιμένοντας τον Πομπέο: Πυρετώδεις ετοιμασίες στην οικία Μητσοτάκη στα Χανιά

    • NewsRoom

    Κυριάκος Μητσοτάκης και Μάικ Πομπέο


    Πυρετώδεις είναι σήμερα οι προετοιμασίες στην οικία Μητσοτάκη στο Ακρωτήρι Χανίων, αφού αναμένεται αργά το απόγευμα η άφιξη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο.

    Χαρακτηριστικό των προετοιμασιών είναι, όπως αναφέρει το «flashnews.gr», η από νωρίς το πρωί της Δευτέρας άφιξη της συζύγου του πρωθυπουργού, Μαρέβας Μητσοτάκη στην οικία Μητσοτάκη στο Ακρωτήρι, γεγονός που αποδεικνύει ότι η σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη θέλει να συντονίσει και να οργανώσει την κάθε λεπτομέρεια για την υποδοχή και τη φιλοξενία του Μάικ Πομπέο.

    Η φιλοξενία στην οικία Μητσοτάκη κορυφαίων Αμερικανών κυβερνητικών εκπροσώπων έχει μακρά ιστορία με απαρχή την επίσκεψη του Τζορτζ Μπους του πρεσβύτερου το 1991, όταν πρωθυπουργός ήταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

    Ο Μάικ Πομπέο θα φτάσει στα Χανιά γύρω στις 8 το βράδυ και θα μεταβεί στην οικία Μητσοτάκη στο Ακρωτήρι, όπου θα φιλοξενηθεί απόψε το βράδυ και ο πρωθυπουργός θα του παραθέσει δείπνο.

    Η φιλοξενία Πομπέο στην οικία Μητσοτάκη δηλώνει το εξαιρετικό επίπεδο των σχέσεων των δύο χωρών και υπογραμμίζει τη στρατηγική σχέση με τις ΗΠΑ, η οποία επισφραγίστηκε και με την ανανέωση της διευρυμένης Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας.

    Αύριο το πρωί, Μητσοτάκης και Πομπέο θα επισκεφτούν τη Βάση της Σούδας, από όπου θα κάνουν δηλώσεις.

    Πηγή: flashnews.gr



    ΣΧΟΛΙΑ