• Πολιτική

    Περιφέρεια Αττικής: Καμία καθυστέρηση για το νερό στην Αίγινα

    ΝΙΚΟΣ ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ


    Πάνω από τρεις ώρες διήρκεσε η σύσκεψη στο γραφείο του Λιμενάρχη, στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, για την αποκατάσταση της ζημιάς στον υποθαλάσσιο αγωγό της Αίγινας, μετά τη σχετική εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής, ο οποίος έχει δώσει σαφείς οδηγίες προκειμένου να μην υπάρξει καμία περαιτέρω καθυστέρηση από την πλευρά του αναδόχου του έργου.

    Στη σύσκεψη συμμετείχαν στελέχη των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής, εκπρόσωποι του Λιμενικού Σώματος και της κατασκευάστριας εταιρείας, θέτοντας επί τάπητος τα επόμενα βήματα επί τη βάσει του σφικτού χρονοδιαγράμματος που ζήτησε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

    Όλα τα μέρη εργάζονται πάνω στις τεχνικές λεπτομέρειες της επιχείρησης, με την κατασκευάστρια εταιρεία να έχει προχωρήσει -ήδη από το πρωί της Δευτέρας- σε δοκιμές στον πλωτό γερανό, αφενός για να τυποποιηθεί η διαδικασία συναρμολόγησης του ειδικού τεμαχίου που απαιτείται για την αποκατάσταση της βλάβης και αφετέρου για να έχουν διασφαλιστεί όλα τα απαραίτητα πρωτόκολλα.

    Υπενθυμίζεται ότι με έγγραφό της η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Πειραιά, είχε κάνει δεκτά και τα δύο αιτήματα του Περιφερειάρχη Αττικής προκειμένου να αποδεσμευτεί άμεσα ο χώρος στο σημείο της διαρροής για την έναρξη των εργασιών αποκατάστασης, αλλά και για να οριστεί ειδικός ανεξάρτητος πραγματογνώμονας που θα επιβλέπει την ορθή εκτέλεση του έργου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εργασίες από τον ανάδοχο αναμένεται να ξεκινήσουν το αργότερο μέχρι την Παρασκευή. Στο πλαίσιο αυτό, οι τεχνικές δοκιμές θα συνεχιστούν και αύριο, έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθεί η πιθανότητα νέου λάθους, αλλά και η επικινδυνότητα για τους ίδιους τους δύτες. Αρμόδιες πηγές υπογραμμίζουν ότι από τη στιγμή που θα ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης, απαιτούνται έως τέσσερις ημέρες για την πλήρη αποκατάσταση της υδροδότησης στο νησί.

    Σημειώνεται ότι ο Περιφερειάρχης Αττικής είχε καταθέσει, πριν από έναν μήνα, μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πειραιά, κίνηση που άναψε το «πράσινο» φως, προκειμένου οι δύτες του Λιμενικού να πραγματοποιήσουν αυτοψία στο σημείο της βλάβης και να «τρέξουν» γρήγορα όλες οι απαραίτητες διαδικασίες.

    Το εισαγγελικό πόρισμα έκανε λόγο για «αστοχία της διαδικασίας συγκόλλησης των σωλήνων», εκτιμώντας ότι δεν έχουν τηρηθεί οι προδιαγραφές κατά τη διαδικασία της θερμοκόλλησής τους, με τον Νίκο Χαρδαλιά να αντιδρά άμεσα θέτοντας την κατασκευάστρια εταιρεία προ των ευθυνών της για την άμεση αποκατάστασης της βλάβης στο πλαίσιο των συμβατικών της υποχρεώσεων.

    «Οι υποσχέσεις του Νίκου Χαρδαλιά, δεν μένουν ποτέ στα χαρτιά» δήλωσαν συνεργάτες του Περιφερειάρχη και πρόσθεσαν: «από τη στιγμή που δεσμεύτηκε στους πολίτες της Αίγινας ότι η βλάβη στον αγωγό θα αποκατασταθεί, έκανε ό,τι ήταν απαραίτητο προς αυτή την κατεύθυνση. Ο ανάδοχος, που έχει την ευθύνη, καλείται να τηρήσει πιστά όσα προβλέπει η σύμβαση. Στόχος είναι, για πρώτη φορά, να δοθεί οριστική λύση στα αλλεπάλληλα προβλήματα υδροδότησης που ταλαιπωρούν όλα αυτά τα χρόνια τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Αίγινας».

    Διαβάστε επίσης:
    Αυτοκτόνησε καρκινοπαθής περιμένοντας το φάρμακο που ήταν σε έλλειψη – Τι λέει ο Αδωνις Γεωργιάδης

    Trastor: Απέκτησε τρεις αποθήκες logistics στον Ασπρόπυργο

    Θεσσαλονίκη: Στο πρώτο απογευματινό χειρουργείο ο Άδωνις Γεωργιάδης



    ΣΧΟΛΙΑ