• Πολιτική

    Πελώνη: Την επόμενη εβδομάδα οι ανακοινώσεις για περαιτέρω άνοιγμα δραστηριοτήτων

    Αριστοτελία Πελώνη

    Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη (ΑΠΕ)


    «Εφόσον όλα πάνε καλά, την άλλη εβδομάδα να γίνουν κάποιες ανακοινώσεις», τόνισε η Αριστοτελία Πελώνη

    «Εφόσον όλα πάνε καλά, θα μπορούσαν ίσως την άλλη εβδομάδα να γίνουν κάποιες ανακοινώσεις, όπως για το ωράριο κυκλοφορίας. Και βεβαίως -επειδή ο οδικός χάρτης που δώσαμε φτάνει μέχρι τα μέσα Ιουνίου- να περιγραφεί και η υπόλοιπη πορεία ως προς δραστηριότητες που δεν έχουν επανεκκινήσει ή έχουν επανεκκινήσει με πολλούς περιορισμούς, ώστε να υπάρχει μια ορατότητα για όλους τους πολίτες που θέλουν να προγραμματίσουν δραστηριότητες, όπως για παράδειγμα δεξιώσεις γάμων», τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό «OPEN».

    «Είναι καλοκαίρι, υπάρχει μια ευφορία, ένας ενθουσιασμός μετά την άρση περιοριστικών μέτρων. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, ωστόσο, ότι δεν έχουμε τελειώσει με την πανδημία και πρέπει όλοι να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί, να τηρούμε τα μέτρα προστασίας, να μη χαλαρώνουμε στη χρήση της μάσκας και φυσικά να εμβολιαστούμε. Το υπέρτατο όπλο, η υπέρτατη ασπίδα είναι ο εμβολιασμός», πρόσθεσε.

    Η κ. Πελώνη επισήμανε ότι από χθες τέθηκε σε λειτουργία ένας διαδραστικός χάρτης, όπου ο καθένας μπορεί να δει ανά περιφερειακή ενότητα ποια είναι η πορεία της πανδημίας, η πορεία των εμβολιασμών σημειώνοντας ότι είναι στο χέρι όλων μας να μην έχουμε τοπικές εξάρσεις, που θα χρειαστεί, προφανώς να αντιμετωπιστούν με στοχευμένα μέτρα, όπως έχει γίνει και μέχρι σήμερα.

    «Ασπίδα απέναντι σε αυτό είναι και ο εμβολιασμός. Δεν είχαμε εμβόλια πέρυσι το καλοκαίρι, φέτος έχουμε αυτό το δώρο του εμβολίου και πρέπει όλοι να αδράξουμε την ευκαιρία να εμβολιαστούμε. Πηγαίνουμε καλά. Σήμερα, κάποια ώρα, θα φτάσουμε στα 6.000.000 εμβολιασμούς», είπε.

    Στη συνέχεια ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή στις ηλικίες των 60 και άνω, το σύνολο αυτών που έχουν εμβολιαστεί ή θα εμβολιαστούν σύντομα γιατί έχουν κλείσει το ραντεβού τους, φτάνουν το 75%, το οποίο, όπως είπε, είναι ένα πολύ καλό ποσοστό.

    «Όσο θα προχωράμε και όσο θα αυξάνονται και σε άλλες ομάδες τα ποσοστά εμβολιασμού, προφανώς θα είναι και άλλη εικόνα. Παροτρύνουμε τους νεότερους -όπως και όλους- να κλείσουν το ραντεβού τους. Την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν ανακοινώσεις και για τις επόμενες ηλικιακές ομάδες» είπε και υπογράμμισε ότι η Ελλάδα έχει εξασφαλίσει επαίνους και από πολλές ευρωπαϊκές χώρες και από ξένους ηγέτες για την πορεία των εμβολιασμών. «Για τον τρόπο με τον οποίο γίνεται, χωρίς ουρές, χωρίς ταλαιπωρία για τον πολίτη. Είναι μια πολύ σύνθετη άσκηση, που δεν έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα. Είναι και μία άσκηση που αλλάζει και την σχέση του πολίτη με το κράτος», είπε.

    Μιλώντας για τον τουρισμό και την απόφαση της Αγγλίας την οποία χαρακτήρισε συντηρητική και σκληρή απόφαση που, όπως είπε, έχει προκαλέσει αντιδράσεις και στους Βρετανούς, ανέφερε ότι η Ελλάδα είναι σε επαφή με όλους τους παράγοντες του τουρισμού, με όλες τις αγορές ενδιαφέροντος.

    «Υπάρχουν ενθαρρυντικά σημάδια από αγορές, όπως είναι οι Η.Π.Α. και η Γαλλία. Ανοίξαμε πιλοτικά από τα μέσα Μαΐου και είχαμε πει ότι το πρώτο διάστημα είναι δοκιμαστικό. Οι περισσότεροι επισκέπτες αναμένονται από τον Ιούλιο» είπε και συμπλήρωσε ότι «θα είναι πάντως πολύ καλύτερο το φετινό καλοκαίρι από το περσινό. Από 1η Ιουλίου θα μπει σε πλήρη εφαρμογή και το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό Covid, το οποίο πλέον θα είναι στη διάθεση όλων των χωρών. Εμείς ξεκινήσαμε, μαζί με άλλες έξι χώρες».

    Σε ερώτηση για την εγκληματικότητα η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι η εγκληματικότητα έχει μειωθεί το πρώτο πεντάμηνο του 2021 σε σχέση με το αντίστοιχο του 2020, από 10% ως 40% σε ανθρωποκτονίες, ληστείες και κλοπές υπογραμμίζοντας ότι το οργανωμένο έγκλημα είναι μια άλλη υπόθεση και ότι η αστυνομία ανασυντάσσει το σχέδιό της για να το αντιμετωπίσει.

    Στη συνέχεια επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντας αντιφατική τη στάση του στο συγκεκριμένο ζήτημα, λέγοντας «γίνεται μία εύκολη κριτική, ειδικά από τον ΣΥΡΙΖΑ. Τι ακριβώς θέλει; Διότι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που έλεγε, έξω η αστυνομία από τις γειτονιές. Ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ που μιλούσε για περιστολή κοινωνικών ελευθεριών, εν μέσω των περιοριστικών μέτρων, συμμετέχοντας ταυτόχρονα σε περίπου εξακόσιες πορείες το τελευταίο τετράμηνο. Και τώρα ξαφνικά, φωνάζει για την εγκληματικότητα. Υπάρχει μια φοβερή αντίφαση».

    Τέλος σε ερώτηση για τη δεύτερη ευκαιρία σε οφειλέτες η κ. Πελώνη είπε ότι είναι ένας νόμος που έχει πρόνοιες για όλους. «Υπάρχει ο εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών για τον οποίο υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον» σημείωσε και συμπλήρωσε ότι «μέχρι χθες περισσότεροι από οκτώ χιλιάδες πολίτες είχαν μπει στην πλατφόρμα».

    «Καλούμε όλους τους πολίτες να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, μέσω αυτού του μηχανισμού. Είναι ένας μηχανισμός που προσφέρει διπλάσιες δόσεις σε σχέση με πριν, έως και 240 δόσεις για οφειλές στο Δημόσιο και πλέγμα προστασίας από όλες τις διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης. Είναι ένας νόμος με πρόνοιες για όλους, νοικοκυριά και επιχειρήσεις» κατέληξε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

    Διαβάστε ακόμη:

    Άδωνις Γεωργιάδης: Αν όλοι αύριο πήγαιναν να εμβολιαστούν, μεθαύριο θα άνοιγαν τα πάντα (video)

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ