• Πολιτική

    ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Ερώτηση για το θέμα της κάλυψης κενών θέσεων στην ΑΑΔΕ

    • NewsRoom
    Νίκος Ανδρουλάκης. ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

    Νίκος Ανδρουλάκης. ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ


    Για πρόχειρο σχεδιασμό επικρίνουν την κυβέρνηση στο θέμα του διαγωνισμού της ΑΑΔΕ, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, με πρώτους υπογράφοντες τους Π. Δουδωνή, Ευ. Λιακούλη, Απ. Πάνα, Μ. Κατρίνη και Δ. Μάντζο.

    Σε αυτό το πλαίσιο, κατέθεσαν ερώτηση προς την υπουργό Εσωτερικών, Ν. Κεραμέως, για το θέμα της κάλυψης των κενών θέσεων της ΑΑΔΕ με επιτυχόντες της προκήρυξης 1Γ/2022.

    Οι βουλευτές επικρίνουν την κυβέρνηση για πρόχειρο σχεδιασμό του διαγωνισμού, που είχε ως αποτέλεσμα, λόγω μεγάλης δυσκολίας θεμάτων, από τους 10.000 υποψήφιους να υπάρξουν μόλις 257 επιτυχόντες (2,5%).

    «Ήταν ακριβώς αυτός ο πρόχειρος σχεδιασμός που ανάγκασε την κυβέρνηση να φέρει νομοθετική ρύθμιση για να αναθεωρήσει τη βάση επιτυχίας στον διαγωνισμό, έτσι ώστε να διευρυνθεί ο κατάλογος των επιτυχόντων και να μην καταγραφεί η προκήρυξη 1Γ/2022 ως μία από τις λιγότερο παραγωγικές προκηρύξεις από τότε που συστάθηκε το ΑΣΕΠ από τον αείμνηστο Αναστάση Πεπονή» αναφέρουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και προσθέτουν:

    «Σύμφωνα με τον πίνακα επιτυχόντων της 1Γ/2022 του ΑΣΕΠ, όπως προέκυψε μετά και την νομοθετική ρύθμιση του άρθρου 21 του Ν.5027/2023, οι επιτυχόντες Π.Ε. ανέρχονται σε χίλιους τέσσερις (1.004) και οι επιτυχόντες Τ.Ε. σε εκατόν πενήντα εννιά (159).

    Οι προς κάλυψη θέσεις, όπως έχουν ανακοινωθεί από το ΑΣΕΠ, είναι τετρακόσιες (400) θέσεις Π.Ε. και εκατόν εξήντα πέντε (165) θέσεις Τ.Ε. Επομένως, προκύπτει μεγάλος αριθμός επιλαχόντων, κατά προσέγγιση εξακόσιοι (600) Π.Ε.

    Την ίδια στιγμή, οι ανάγκες της ΑΑΔΕ σε προσωπικό, σύμφωνα με στοιχεία που έχει παραθέσει ο πρόεδρός της στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, ξεπερνούν τα 2.000 άτομα (πλέον αυτών που έχει υπολογιστεί ότι θα προσληφθούν μέσω της 1Γ/2002), μιας και σήμερα υπηρετούν στην ΑΑΔΕ 11.374 υπάλληλοι, ενώ ο στρατηγικός στόχος της είναι να καλυφθεί μέχρι το 2025 το 90% του συνολικού αριθμού των οργανικών θέσεων της ΑΑΔΕ, οι οποίες ξεπερνούν τις 15.000 θέσεις. Ειδικά για το 2023, έχουν προγραμματιστεί σύμφωνα με την ΑΑΔΕ 979 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, επιπλέον των 822 θέσεων που έχουν ήδη προκηρυχθεί στην 1Γ/2022».

    Συγκεκριμένα, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ερωτούν την κυρία Κεραμέως:

    Πώς θα καλυφθούν οι θέσεις της προκήρυξης 1Γ/2022, δεδομένου ότι μετά και τη νομοθετική ρύθμιση του άρθρου 21 του Ν.5027/2023 οι επιτυχόντες του διαγωνισμού υπερκαλύπτουν πλέον τις διαθέσιμες θέσεις;
    Θα προχωρήσετε σε απορρόφηση του συνόλου των επιτυχόντων του διαγωνισμού της προκήρυξης 1Γ/2022 μέσω της πλήρωσης και επικείμενων θέσεων στην ΑΑΔΕ ή οι θέσεις αυτές θα καλυφθούν αντιθέτως από τους επιτυχόντες του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, οι οποίοι όμως δεν εξετάστηκαν στα ειδικά θέματα που είναι συναφή με την εργασία στην ΑΑΔΕ;

    Διαβάστε επίσης:

    Δένδιας: Σε 4 βασικούς άξονες στηρίζεται ο σχεδιασμός στο ΥΠΕΘΑ

    Αγαπηδάκη: Το νέο μοντέλο στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας

    Σκρέκας: Ενέργειες για να συγκρατηθούν οι τιμές στο ψωμί



    ΣΧΟΛΙΑ