• Πολιτική

    Παρουσία του Νίκου Χαρδαλιά τελέστηκε το ετήσιο πολιτικό μνημόσυνο των Ελευθερίου και Σοφοκλή Βενιζέλου

    ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Χαρδαλιάς

    Ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Χαρδαλιάς


    «Σε μια μεταβατική περίοδο, σε ένα αβέβαιο γεωπολιτικό περιβάλλον η διορατικότητα ο μεταρρυθμιστικός λόγος, η λογική και ο πραγματισμός του Ελευθερίου Βενιζέλου δεν αποτελεί μόνο παρακαταθήκη αλλα αποτελεί εφαλτήριο, δείχνει το δρόμο για όλα όσα πρέπει να αποφασίσουμε και να συνεχίσουμε ενωμένοι όλοι οι Ελληνες», τόνισε σήμερα από τα Χανιά μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, που εκπροσώπησε τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση στο ετήσιο πολιτικό μνημόσυνο των Ελευθερίου και Σοφοκλή Βενιζέλου που τελέστηκε στον Προφήτη Ηλία Ακρωτηρίου.

    Ο κ. Χαρδαλιάς στον σύντομο χαιρετισμό του στο πλαίσιο της εκδήλωσης αναφέρθηκε στο έργο και την προσωπικότητα του Ελευθερίου Βενιζέλου τον οποίο χαρακτήρισε σπουδαίο οραματιστή, μεταρρυθμιστή, χαρισματική, πολιτική και διπλωματική μεγαλοφυία.

    Παράλληλα επεσήμανε ότι οι πράξεις και η πολιτική του Ελευθερίου Βενιζέλου, υπηρέτησαν υποδειγματικά το δημόσιο και εθνικό συμφέρον αφήνοντας όπως είπε ανεξίτηλο το στίγμα του στη νεώτερη ιστορία της χώρας.

    Στον χαιρετισμό του ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας τόνισε ακόμα ότι, «ο Βενιζέλος υπήρξε ασύγκριτο πρότυπο εθνικού ηγέτη που διέθετε μοναδική πολιτική διορατικότητα και διπλωματική δεξιοτεχνία», επισημαίνοντας ακόμα πώς, «το προσωπικό του ρολόι ήταν απόλυτα συγχρονισμένο με το ρολόι της ιστορίας».

    Ο κ. Χαρδαλιάς χαρακτήρισε τον Ελ. Βενιζέλο ριζοσπάστη οραματιστή και ρεαλιστή ηγέτη παγκόσμιας ακτινοβολίας, με φλογερή εθνική συνείδηση, που όπως είπε, κληροδότησε στο σύγχρονο πολιτικό γίγνεσθαι, ένα ώριμο πρότυπο ηγεσίας που θέτει την ευθύνη της εξυπηρέτησης του δημόσιου και εθνικού συμφέροντος υπεράνω της διαιώνισης ως εξουσίας ως θυσίας στο βωμό της εφήμερης δημοφιλίας.

    Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο τέως υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης που επεσήμανε ότι οι αγώνες του Ελευθερίου Βενιζέλου οδήγησαν στην αναγέννηση της Ελλάδας σε όλους τους τομείς.

    Παράλληλα τόνισε ότι σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για τον ελληνισμό οι παρακαταθήκες του Ελ. Βενιζέλου είναι πολύ επίκαιρες.

    Μιλώντας στους δημοσιογράφους και κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις στην Ουκρανία και την στάση της Τουρκίας αφού καταδίκασε την Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία υποστήριξε ότι, «η Τουρκία ακολουθώντας την διαχρονική της προσέγγιση του επιτήδειου ουδέτερου, επιχειρεί και σε αυτή την κατάσταση να έχει δικά της ωφέλη», τονίζοντας ότι το μήνυμα που πρέπει να σταλεί στην Τουρκία είναι ότι πρέπει να ακολουθήσει την αντίδραση της διεθνούς κοινότητας.

    Στην εκδήλωση που οργάνωσε το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», υπήρξαν χαιρετισμοί απο τους διοργανωτές, ενώ προηγήθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων. Το παρών έδωσαν ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, οι βουλευτές Μανούσος Βολουδάκης και Βασίλης Διγαλάκης, οι αντιπεριφερειάρχες Νίκος Καλογερής και Αντώνης Παπαδεράκης, οι δήμαρχοι Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης, Κισσάμου Γιώργος Μυλωνάκης, Σφακίων Μανούσος Χιωτάκης, εκπρόσωποι των στρατιωτικών αρχών και των σωμάτων ασφάλειας.

    Διαβάστε επίσης

    Ουκρανία: Παρέδωσε την ανθρωπιστική βοήθεια ο Νίκος Χαρδαλιάς



    ΣΧΟΛΙΑ