• Ελλάδα

    Πάρος – Εάν δεν ήταν η Olympic Air το αεροδρόμιο θα ολοκληρωνόταν μετά από 5 χρόνια!

    Ευτύχης Βασιλάκης Aegean

    Ευτύχης Βασιλάκης. Πρόεδρος Aegean Air


    Πάρος, 29/7 – Για άμεσο όφελος 6,5 εκατομμύρια ευρώ αλλά και αύξηση της τουριστικής κίνησης κατά 150.000 επισκέπτες ετησίως, έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος της Aegean, κ. Ευτύχιος Βασιλάκης, κατά τη διάρκεια της τελετής των επίσημων εγκαινίων του ανανεωμένου αεροδρομίου της Πάρου που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή, παρουσία του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα. Ο αντιπρόεδρος της Aegean αναφέρθηκε στην εξοικονόμηση των 4,2 εκατ. ευρώ ετησίως, ποσό που επιβάρυνε τα δημόσια ταμεία μέχρι σήμερα η επιδότηση της γραμμής Αθήνας-Πάρου ως άγονης, “ενώ θα προστεθούν άλλα 2,5 εκ. το χρόνο από τα έσοδα από το ΦΠΑ, άμεσα έσοδα από το ΦΠΑ και από τα τέλη αναχώρησης από την Αθήνα“.

    Η συμβολή της Aegean/Olympic Air ήταν καθοριστική στην αποπεράτωση του έργου, καθώς υπολογίζεται ότι σε διαφορετική περίπτωση θα χρειαζόταν μια ακόμη πενταετία μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών, ενώ εκτιμάται πως αυτή η επιτάχυνση της ολοκλήρωσης των έργων εξοικονόμησε στο Δημόσιο 20-25 εκ. ευρώ από επιδοτήσεις που διαφορετικά θα επιβαρυνόταν. Η συνεισφορά της Aegean/Olympic Air δεν συνοψίζεται στο ποσό των 1,8 εκατ. ευρώ για την κατασκευή της πρώτης φάσης του αεροσταθμού επιβατών και άλλα έργα υποδομής στο νέο αερολιμένα, αλλά και στη διαχείριση των εργασιών καθώς και τη συνολική επίβλεψη της προόδου του έργου.

    Νέο αεροδρόμιο Πάρου 2

    Η Πάρος εντάχθηκε στις άγονες γραμμές ελλείψει επαρκών υποδομών με εξαίρεση έναν μικρό αεροδιάδρομο, στον οποίο μπορούσε να επιχειρεί μόνο ένας τύπος μικρού αεροσκάφους. Το μήκος του νέου αεροδιαδρόμου έχει αυξηθεί αισθητά φθάνοντας τα 2000 μέτρα, με επιχειρησιακό μήκος τα 1.400 μέτρα, και πλέον έχει τη δυνατότητα να δεχθεί και μεγαλύτερα αεροσκάφη, άρα και περισσότερες διαθέσιμες θέσεις επιβατών, κάτι το οποίο δεν ήταν εφικτό μέχρι πρότινος καθώς ο διάδρομος του παλαιού αερολιμένα δεν ξεπερνούσε τα 600 μέτρα.

    Το νέο αεροδρόμιο αναμένεται ότι θα δώσει σημαντική ώθηση στην οικονομική και τουριστική ανάπτυξη της Πάρου, και της Αντιπάρου, ενώ εκτιμάται πως η αεροπορική κίνηση θα πενταπλασιαστεί σε σχέση με τον αριθμό των επιβατών που κατέφθαναν στο νησί μέσω του παλιού αεροδρομίου και ο οποίος δεν ξεπερνούσε τα 30.000 άτομα ετησίως. “Από αυτό το μήνα θα έχουμε τρεις με τέσσερις φορές παραπάνω θέσεις από ό,τι πριν. Από αυτό το μήνα και τα εισιτήρια θα είναι φθηνότερα, ήδη πολλοί από εσάς έχουν αγοράσει από τα 20.000 εισιτήρια με 39 ευρώ γιατί υπάρχουν θέσεις” ανέφερε ο κ. Βασιλάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

    Νέο αεροδρόμιο Πάρου

    Ο κ. Βασιλάκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη συγχώνευση της Olympic Air με την Aegean Airlines. “Μέσα σε τρία χρόνια έχουμε αποδείξει ότι έχουμε αυξήσει τις θέσεις εργασίας, έχουμε αυξήσει κατά 4 εκατ. τις θέσεις στο εξωτερικό, έχουμε προσθέσει 50 προορισμούς στο εξωτερικό, έχουμε βεβαίως προσλάβει, λειτουργούμε με 1.000 άτομα σχεδόν περισσότερο απ’ ό,τι όταν οι δύο εταιρείες ήταν χώρια.

    Και στις άγονες γραμμές, στις δύσκολες αυτές εποχές, με τα αρκετά χρήματα του Ελληνικού Δημοσίου, τα αξιοποιήσαμε όμως και αυξήσαμε 50% την κίνηση στις άγονες γραμμές τα τελευταία χρόνια, παρά το γεγονός ότι όπως ξέρετε ο εσωτερικός τουρισμός είχε πρόβλημα. Η αύξηση στην κίνηση έγινε γιατί τώρα έρχονται περισσότεροι ξένοι και συνδέονται με περισσότερα δρομολόγια σε περισσότερα νησιά. Αυτό είναι και το πλεονέκτημα ενός μεγαλύτερου δικτύου, μιας μεγαλύτερης εταιρείας” είπε.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/manolis-kapsis-kani-epithesi-ston-pappa-pou-opos-lei-theli-ton-thanato-tou-mega/64708

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/afta-ine-ta-skilia-rompot-tis-google-pou-aperripse-o-amerikanikos-stratos-photo/14228



    ΣΧΟΛΙΑ