• What's happening

    Παρασκήνιο: Όταν ο Φιντέλ Κάστρο ήθελε να έρθει στην Αθήνα (αλλά δεν τον άφησαν)

    φιντελ καστρο

    Φιντέλ Κάστρο


    Μία ενδιαφέρουσα ιστορία με πρωταγωνιστή τον εκλιπόντα ιστορικό ηγέτη της Κούβας Φιντέλ Κάστρο φέρνει στο φως με δημοσίευμά της η Καθημερινή της Κυριακής.

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Φιντέλ Κάστρο είχε εκφράσει την έντονη επιθυμία του να μεταβεί στην Αθήνα το 2004 για να παρακολουθήσει από κοντά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς ως γνωστόν η αγάπη του για τον αθλητισμό ήταν μεγάλη. Ωστόσο, η επιθυμία του αυτή δεν έγινε ποτέ πραγματικότητα.

    Όπως αναφέρει η Καθημερινή της Κυριακής, αν και επισήμως η τότε κυβέρνηση διεμήνυε στην Αβάνα πως απλώς δεν είχε καταρτιστεί η λίστα με τους προσκεκλημένους ηγέτες, στην πραγματικότητα το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ήταν δεσμευμένο από τις διπλωματικές υποχρεώσεις που είχε η Ελλάδα να τηρήσει το εμπάργκο που είχε επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Κούβα για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Έτσι, η βίζα του Φιντέλ Κάστρο δεν εκδόθηκε ποτέ…

    Βέβαια, εν τέλει στην αποστολή της Κούβας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας βρισκόταν ένας Κάστρο: ήταν ο γιος του ιστορικού ηγέτη της Κούβας, Άντονι, που ήταν ορθοπεδικός της εθνικής ομάδας μπέιζμπολ της χώρας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Credit Suisse: Κάθε ελληνική οικογένεια έχει χάσει 67.291 ευρώ σε έξι χρόνια!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στις κάλπες Ιταλοί και Αυστριακοί: Γιατί τρέμουν οι Βρυξέλλες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Seabourn Encore: Το κρουαζιερόπλοιο-παλάτι ξεκινά το πρώτο του ταξίδι από τον Πειραιά (video)



    ΣΧΟΛΙΑ