• Πολιτική

    Παραλήρημα από τα τουρκικά ΜΜΕ: Τουρκικό έδαφος το Αγαθονήσι


    Η επίσκεψη και οι δηλώσεις της Πρόεδρου της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, προκάλεσαν την έντονη ενόχληση της Τουρκίας με τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας να παραληρούν υποστηρίζοντας πως το νησί του Αιγαίου είναι «τουρκικό έδαφος υπό ελληνική κατοχή».

    Τα νέα προκλητικά δημοσιεύματα αποκαλούν το Αγαθονήσι με το οθωμανικό του όνομα Eşek adası, που σημαίνει «Γαϊδουρονήσι» και προσπαθούν να πείσουν τον οποιονδήποτε ότι το ελληνικό νησί είναι στην ουσία τουρκικό υπό ελληνική κατοχή, αλλά και ότι ανήκει διοικητικά στον τουρκικό δήμο Αϊδινίου! «Στα ακριτικά νησιά βρέθηκε σήμερα η πρώτη Ελληνίδα γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Η κ. Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε φυλάκια και συγκεκριμένα εμφανίστηκε στο υπό ελληνική κατοχή νησί Αγαθονήσι!», αναφέρει σε δημοσίευμα η τουρκική Haberler.

    «Πρόκληση από την πρόεδρο της Δημοκρατίας της Ελλάδας προς την Τουρκία. Επισκέφθηκε το Eşek adası που ανήκει στο νομό Αϊδινίου!! Η Σακελλαροπούλου πήγε με ελικόπτερο στο τουρκικό αυτό έδαφος», τονίζεται σε άλλο δημοσίευμα, εκείνο της Sözcü.



    ΣΧΟΛΙΑ