ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η τελική απόφαση Κ.Μ. για ΟΠΕΚΕΠΕ, το παρασκήνιο του καβγά Καιρίδη – Μηταράκη, το σενάριο για 5% στις εκλογές και το νέο πατριωτικό κόμμα
Στο Άαλμποργκ της Δανίας μεταβαίνει σήμερα ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρος Παπασταύρου, προκειμένου να συμμετάσχει στην άτυπη Σύνοδο των Υπουργών Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο της ανάληψης της Προεδρίας της Ε.Ε. από τη Δανία.
Τον κ. Παπασταύρου συνοδεύει ο Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, Πέτρος Βαρελίδης.
Τα βασικότερα θέματα που θα απασχολήσουν τη Συνεδρίαση των Υπουργών Περιβάλλοντος αφορούν στον Ευρωπαϊκό Κλιματικό Νόμο και τους στόχους προς το 2030, την Ευρωπαϊκή Κλιματική Πολιτική μετά το 2030, τη δεσμευτική συμφωνία για τα πλαστικά, και ζητήματα που ανακύπτουν κατά την βιώσιμη μετάβαση, τόσο για τα κράτη-μέλη, όσο και για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.
Στο περιθώριο των συνεδριάσεων και των συναντήσεων εργασίας στις οποίες θα συμμετάσχει, ο κ. Παπασταύρου αναμένεται να πραγματοποιήσει διμερείς συναντήσεις τόσο με τον Ευρωπαίο Επίτροπο για το Κλίμα, κ. Wopke Hoekstra, την Ευρωπαία Επίτροπο Περιβάλλοντος και Ανθεκτικότητας των Υδάτων, κ. Jessika Roswall, καθώς και τον Υπουργό της Δανίας για Κλίμα και Ενέργεια, κ. Lars Aagaard, ο οποίος θα έχει για το επόμενο εξάμηνο την Προεδρία στο Συμβούλιο των 27 Υπουργών Περιβάλλοντος της Ε.Ε.
Διαβάστε επίσης
ΠΑΣΟΚ: Τροπολογία για «τείχος στη διαφθορά» μέσω αυστηρών περιορισμών στις απευθείας αναθέσεις
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
