• Πολιτική

    Παπασπύρου στον Άρειο Πάγο: «Λέει ψέματα ο Αγγελής για σχέδιο προφυλάκισης τριών πολιτικών»

    παπασπυρου

    Μαρία Παπασπύρου


    Με βαριές μομφές σε βάρος του Γιάννη Αγγελή απάντησε η πρώην Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου.
    «Λέει ψέματα. Λέει ξανά και ξανά τα ίδια αλλά και νέα ψέματα», φέρεται να κατέθεσε σήμερα στον Άρειο Πάγο, διαψεύδοντας τα όσα κατέθεσε την περασμένη εβδομάδα ο κ. Αγγελής ότι εκείνη γνώριζε το οργανωμένο σχέδιο προφυλάκισης των Αντ. Σαμαρά, Αδ. Γεωργιάδη και Ανδρ. Λοβέρδου για μίζες από τη Novartis.
    Η κα Παπασπύρου κλήθηκε από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζάχαρη σε συμπληρωματική κατάθεση, μετά  τις νέες «βόμβες»  Αγγελή. «Στις εκλογές ήθελαν να στείλουν στη φυλακή Σαμαρά, Γεωργιάδη, Λοβέρδο», φέρεται να κατέθεσε ο πρώην επόπτης των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς.
    Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Αγγελής είπε στην κατάθεσή του ότι για το σχέδιο προφυλάκισης του πρώην πρωθυπουργού, του υπουργού Ανάπτυξης και του πρώην υπουργού Υγείας  γνωρίζει η τέως εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου και η τότε γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου.

    Σήμερα όμως, στη δική της κατάθεση η κα Παπασπύρου τον διέψευσε

    Σύμφωνα με πληροφορίες στην κατάθεση της φέρεται να υποστήριξε ότι όλα όσα ισχυρίζεται ο κύριος Αγγελής είναι ψέματα. Εκείνη, υποστήριξε, δεν γνώριζε ότι ετοιμάζονταν προφυλακίσεις τριών πολιτικών προσώπων, λίγο πριν από τις εκλογές. Και απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπήρχε τέτοιο σχέδιο.

    Εξαπέλυσε μάλιστα και αιχμές για τη στάση του κ. Αγγελή, καθώς, οι πληροφορίες λένε ότι είπε, ότι εκείνος ως εισαγγελέας, όφειλε αν υπήρχε τέτοιο σχέδιο, να παρέμβει αμέσως και να το καταγγείλει, πολλώ μάλλον αφού ήταν και επόπτης των εισαγγελέων Διαφθοράς.
    «Από πέρυσι τον Ιανουάριο που παραιτήθηκε, τώρα θυμήθηκε να καταγγείλει ότι υπήρχε σχέδιο προφυλάκισης τριών πολιτικών; Αν εξυφαινόταν σχέδιο ποινικής δίωξης και προφυλακίσεων γιατί οι εισαγγελείς Διαφθοράς έστελναν ακόμα και τον Ιανουάριο, στοιχεία στους επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης;  Χωρίς το πόρισμα τους οι εισαγγελείς δεν θα μπορούσαν να προχωρήσουν σε καμία ποινική δίωξη», φέρεται να είπε η κα Παπασπύρου, η οποία στήριξε την άποψη της στο ότι «εκ του αποτελέσματος και από την αρχειοθέτηση της δικογραφίας Σαμαρά αποδεικνύεται ότι δεν υπήρχε τέτοιο σχέδιο που περιγράφει ο κύριος Αγγελής».

    Φέρεται μάλιστα να επικαλέστηκε έγγραφα που υπάρχουν στην δικογραφία με τα οποία κατ’ εκείνη, καταρρέουν οι ισχυρισμοί του Γιάννη Αγγελή.

    Η πρώην επιθεωρήσεις Δημόσιας Διοίκησης επανέλαβε  ότι δεν εκβιάστηκε από την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και ότι όλες οι πιέσεις που της ασκήθηκαν ήταν στο πλαίσιο της συνεργασίας τους προκειμένου να ολοκληρωθεί η έρευνα των επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης.



    ΣΧΟΛΙΑ