• Πολιτική

    Πάντειο: Χωρίς τη ΔΑΠ οι φοιτητικές εκλογές – Τι καταγγέλλει

    • NewsRoom


    Χωρίς την παράταξη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ πραγματοποιήθηκαν οι φοιτητικές εκλογές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, οι οποίες είχαν αναβληθεί λόγω της εισβολής κουκουλοφόρων.

    Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ κάνει λόγο για “παρωδία εκλογών” καθώς όπως τονίζει δεν υπήρχε απόφαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής αναφορικά με τον ορισμό νέας ημερομηνίας εκλογών. Η Επιτροπή είχε αποτύχει να οδηγηθεί σε συμφωνία για τη νέα ημερομηνία εκλογών καθώς η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ πρότεινε οι εκλογές να γίνουν τον Μάιο.

    Ωστόσο, οι νεολαίες του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ, μαζί με αυτές της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να αποφασίσουν μόνες τους εκλογές. Μετά την άρνηση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου να παραχωρήσει τους χώρους, οι τέσσερις παρατάξεις αποφάσισαν να κάνουν κατάληψη στο Πανεπιστήμιο στήνοντας μόνες τους κάλπες.

    Στην ανακοίνωσή της η ΔΑΠ αναφέρει: «Οι σημερινές εξελίξεις στο Πανεπιστήμιό μας έρχονται να προστεθούν στη μαύρη σελίδα που ξεκίνησε να γράφεται την προηγούμενη Τετάρτη, όταν ομάδα τραμπούκων διέλυσε τη διεξαγωγή των φοιτητικών εκλογών στη σχολή μας.

    Ενώ δεν υπήρχε ούτε η απαιτούμενη απόφαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής αναφορικά με τον ορισμό νέας ημερομηνίας εκλογών, ούτε η Σύγκλητος είχε παραχωρήσει τους απαραίτητους χώρους, οι νεολαίες του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, με τη βοήθεια των κουκουλοφόρων που εισέβαλαν στο Πάντειο πριν από έξι μέρες, προέβησαν σε κατάληψη του Πανεπιστημίου μας, ώστε να στήσουν μια παρωδία εκλογών η οποία προσβάλλει την κοινή λογική, τις δημοκρατικές διαδικασίες και το κύρος της φοιτητικής κοινότητας».

    Απαντώντας στην ανακοίνωσή εκπρόσωπος της ΠΚΣ (της παράταξης προσκείμενης στο ΚΚΕ) αναφέρει στο ΑΠΕ πως «η μαζική συμμετοχή των φοιτητών αποδεικνύει ότι δεν ισχύουν τα όσα διατείνεται η ΔΑΠ περί μη δημοκρατικής διαδικασίας».



    ΣΧΟΛΙΑ