• Πολιτική

    Πάνος Καμμένος: Διαφωνώ με τους χειρισμούς της Κυβέρνησης για το Σκοπιανό

    • NewsRoom
    Πάνος Καμμένος

    Πάνος Καμμένος


    Την διαφωνία του στους χειρισμού της Κυβέρνησης για το Σκοπιανό ζήτημα εξέφρασε με επίσημο τρόπο από το βήμα της Βουλής ο κυβερνητικός εταίρος του Αλέξη Τσίπρα, Πάνος Καμμένος, ο οποίος για τάχθηκε ξεκάθαρα κατά της γραμμής που ακολουθεί ο Νίμκος Κοτζιάς και ο πρωθυπουργός.

    Ο κ. Καμμένος, που προτίμησε να είναι ο τελευταίος πολιτικός αρχηγός που θα μιλήσει, τόνισε: «Διαφωνώ με τους χειρισμούς της κυβέρνησης για το Σκοπιανό και θα κάνω τα πάντα για να μην δοθεί το όνομα Μακεδονία».

    Παράλληλα, εκτίμησε πως το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων δεν θα έρθει στην Βουλή υποστηρίζοντας πως «για τις αλλαγές στο Σύνταγμά τους απαιτούνται 10 χρόνια».

    Στη συνέχεια πάντως προσπάθησε να ισορροπήσει τα πράγματα, εξαπολύοντας επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

    «Η ΝΔ να δω τι θα κάνει, γιατί ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε στο Politico ότι αν τα Σκόπια κάνουν τις αλλαγές στον αλυτρωτισμό, θα ψηφίσει για το όνομα. Είναι ο Κυριάκος εσωτερικού και εξωτερικού», είπε και συμπλήρωσε «Η σχέση μου με την κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα είναι σχέση εντιμότητας. Και εκείνοι διαφωνούν μαζί μου σε πολλά».

    Πέραν αυτού ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ επιχείρησε να δώσει διαβεβαιώσεις για την προάσπιση των εθνικών συνόρων και την αποκάλυψη των σκανδάλων.

    «Ζητώ ως βουλευτής και ως υπουργός Εθνικής Άμυνας να μένουν εκτός των εθνικά θέματα από τέτοιου είδους συζητήσεις. Τα Ίμια είναι ελληνικά νησιά και φυλάσσονται από τις Ένοπλες Δυνάμεις και το Λιμενικό . Τα προστατεύουμε και τα υπερασπιζόμαστε ανεξαρτήτως κόμματος. Πρέπει να μείνουν στο απυρόβλητο τα εθνικά θέματα» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

    Νωρίτερα, πάντως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε εξαπολύσει επίθεση για την προβληματική κατάσταση στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και τις ευθύνες της ευθύνες της κυβέρνησης, ζητήματα για τα οποία ο κ. Τσίπρας απέφυγε να αφιερώσει έστω και μια φράση.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μητσοτάκης: Εσείς κύριε Τσίπρα θα τελειώσετε πολιτικά

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κατά της παραπομπής Σαλμά ο Καμμένος, να μη συμπεριληφθούν Σαμαράς-Πικραμμένος ζήτησε ο Λεβέντης

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αλέξης Τσίπρας: «Εμείς είμαστε από άλλο υλικό, δεν τρομάζουμε»



    ΣΧΟΛΙΑ