• Πολιτική

    Πάνος Καμμένος: Αυτό είναι το Ferretti των 530.000 ευρώ του Captain Panos

    • NewsRoom

    To Ferretti του Πάνου Καμμένου


    Το Ferretti είναι συνώνυμο της χλιδής των πολύ πλούσιων ανθρώπων. Είναι ίσως η πλέον γνωστή φίρμα για τα σκάφη πολυτελείας σε παγκόσμιο επίπεδο. Αυτό δεν εμπόδισε όμως τον Πάνο Καμμένο, τον υπερασπιστή της «πρώτης φορά αριστερά»,  να αγοράσει ένα Ferretti 68.

    Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τη πολυτελή ζωή που διάγει ο τέως υπουργός Άμυνας και  άλλοτε συγκυβερνήτης του Αλέξη Τσίπρα, Πάνος Καμμένος.  

    Μετά τις αποκαλύψεις της εφημερίδας Παραπολιτικά για το πολυτελές σκάφος αλλά και την προκλητική πολυτέλεια του Πάνου Καμμένου, έρχονται νέα στοιχεία να προστεθούν στην ήδη διαλυμένη  εικόνα του βουλευτή.

    Σύμφωνα πληροφορίες του Πρώτου Θέματος, η αδυναμία του Καμμένου στα σκάφη βρήκε πρόσφορο έδαφος μετά την πολιτική του αποστρατεία.

    Το φουσκωτό των 8,3 μέτρων που είχε μέχρι τώρα, αλλά και ένα των 11,5 μέτρων, δεν έφταναν στον Captain  Πάνο. Έτσι αγόρασε το εντυπωσιακό LayBack (στα Ελληνικά σημαίνει «ξαπλώνω» και «αράζω»).

    Πρόκειται για ένα Ferretti 68 που μπορεί να αγόρασε μεταχειρισμένο αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ευκαταφρόνητο το ποσό των 530.000 ευρώ που κατέβαλε, σύμφωνα με πληροφορίες, για να το αποκτήσει.

    Μείζον ζήτημα προκύπτει, αν επιβεβαιωθούν οι φήμες για την αγορά του πολυτελούς σκάφους, καθώς από το τελευταίο Πόθεν Έσχες που έχει καταθέσει στη Βουλή (οι δηλώσεις των -μέχρι τις προάλλες- εν ενεργεία βουλευτών σταματούν στο 2015) δεν προκύπτει επ’ ουδενί δυνατότητα μιας τέτοιας αγοράς για τον Πάνο Καμμένο.

    Ο πρώην υπουργός Άμυνας δήλωσε εισοδήματα 72.000 ευρώ και άλλα 72.000 από είσπραξη ενοικίων.

    Επίσης, δήλωσε ότι έχει στην κατοχή του ένα φουσκωτό 8,3 μέτρων και ένα αυτοκίνητο 4.970 κυβικών εκατοστών (σε ακινησία, εξαιτίας αδυναμίας πώλησής του).

    Ακόμη δήλωσε ότι είναι μέτοχος σε εμπορική ανώνυμη εταιρεία με κεφάλαιο εισφοράς 163.000 ευρώ.

    Όλα αυτά σίγουρα δεν δικαιολογούν την αγορά του μεταχειρισμένου Ferretti προς 530.000 ευρώ.

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μετά τις εργασίες συντήρησης στο σκάφος, ο καπετάν Καμμένος σήκωσε άγκυρα και έβαλε πλώρη για τις Σποράδες.

    Πριν από λίγες μέρες μάλιστα ο ίδιος και ο γιος του μπήκαν στο λιμάνι της Σκιάθου με ένα τέντερ, με σκοπό να προμηθευτούν βασικά είδη πρώτης ανάγκης.

    Το υπερπολυτελές σκάφος ήταν αγκυροβολημένο στο παλιό λιμάνι της Σκιάθου, στο νησάκι Τσουγκριάς.

    To Ferretti του Πάνου Καμμένου
    To Ferretti του Πάνου Καμμένου
    To Ferretti του Πάνου Καμμένου

    Ερώτημα το «Πόθεν Έσχες»

    Ο πρώην υπουργός Άμυνας δήλωσε εισοδήματα 72.000 ευρώ και άλλες 72.000 από είσπραξη ενοικίων.

    Επίσης, δήλωσε ότι έχει στην κατοχή του ένα φουσκωτό 8,3 μέτρων και ένα αυτοκίνητο 4.970 κυβικών εκατοστών (σε εκινησία, εξαιτίας αδυναμίας πώλησής του).

    Ακόμη δήλωσε ότι είναι μέτοχος σε εμπορική ανώνυμη εταιρεία με κεφάλαιο εισφοράς 163.000 ευρώ.

    Όλα αυτά σίγουρα δεν δικαιολογούν την αγορά του μεταχειρισμένου Ferretti προς 600.000 ευρώ. Το ερώτημα που πλανάται λοιπόν είναι το εξής:

    Πρόκειται για άλλη μια -την τελευταία- κοροϊδία του δήθεν παιδιού του λαού εις βάρος των Ελλήνων πολιτών;

    Δεκέμβριος 2013: γνωστός λάτρης των πολυτελών απολαύσεων, ο Π. Καμμένος απαθανατίζεται μαζί με την οικογένειά του στη διάσημη και πανάκριβη Κουρσεβέλ των Γαλλικών Άλπεων.

    Σεπτέμβριος 2015: Λίγο καιρό μετά την περίφημη «κωλοτούμπα» έρχεται η νίκη του Αλέξη Τσίπρα στις εκλογές και η ανανέωση της τετραετίας του ΣΥΡΙΖΑ. Για να το γιορτάσουν καταλλήλως, ο Π. Καμμένος και ο Ν. Παππάς φροντίζουν να ανοίξει το «Posidonio» προκειμένου ο Γ. Πλούταρχος να τραγουδήσει πριβέ για τη νίκη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

    Απρίλιος 2016: Βγαίνει στο φως η υπόθεση με τις «offshore της μιας λίρας» της οικογένειας Καμμένου, με έδρα τη Μεγάλη Βρετανία.

    Ιανουάριος 2017: Μετατρέπει το πρωθυπουργικό αεροσκάφος σε προσωπικό του λίαρ τζετ και φωτογραφίζεται με την χαρά του να ξεχειλίζει για την προσπάθεια της κυβέρνησης να βάλει λουκέτο στις εφημερίδες του πρώην ΔΟΛ.

    Μάιος 2017: Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ γιορτάζει τα γενέθλιά του με τις live επιτυχίες του Σταμάτη Γονίδη και εκλεκτή παρέα τον Παύλο Πολάκη. Στο πάρτι συμμετέχει και η μπάντα του Ελληνικού Στρατού (!) που… παιανίζει το «Happy Birthday».

    Ιούνιος 2017: Μια από τις πλέον απερίγραπτες στιγμές του πρώην υπουργού Άμυνας. Αναρτά στο Twitter φωτογραφία γραβάτας με πέη, και μετά την κατακραυγή και τη λοιδορία που δέχεται ρίχνει την ευθύνη στο… παιδί του.

    Ιούνιος 2017: Προκαλεί σοκ η πρωτοφανής αποκάλυψη για τους τηλεφωνικούς διαλόγους του συγκυβερνήτη της χώρας και υπουργού Άμυνας με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη. Η ΝΔ ζητά σύσταση εξεταστικής επιτροπής.

    Σεπτέμβριος 2017: Παραδέχεται ότι η Εισαγγελία Διαφθοράς παρενέβη για το πολυσυζητημένο deal στο οποίο προχώρησε γθα την αναβάθμιση των αεροσκαφών P-3B, ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ.

    Σεπτέμβριος 2017: Συνοδευόμενος από τη σύζυγό του ο Πάνος Καμμένος τζογάρει σε γνωστό καζίνο του Λονδίνου. Μένουν σε πανάκριβο ξενοδοχείο το οποίο πληρώνουν με μετρητά, γεγονός που αποκρύπτει παραπλανώντας το Κοινοβούλιο.

    Νοέμβριος 2017: Αποκαλύπτεται η σκανδαλώδης υπόθεση πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία, η οποία μέχρι σήμερα συνεχίζει να απασχολεί την πολιτική επικαιρότητα. Μάλιστα, η ΝΔ έχει προαναγγείλλει ότι ως κυβέρνηση θα διερευνήσει το θέμα μέχρι τέλους, κάτι που απέφυγε επιμελώς να κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και ΣΥΡΙΖΑ στη συνέχεια.

    Ιούλιος 2018: Επισκεπτόμενος το Μάτι, λίγες ημέρες μετά την ασύλληπτη τραγωδία ο Πάνος Καμμένος απευθύνεται με σκαιό τρόπο στους πυροπαθείς ρίχνοντά τους ευθύνες για αυτό που τους συνέβη.

    Οκτώβριος 2018: Κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου που οδήγησε στην αντικατάσταση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, ο Πάνος Καμμένος κάνει λόγο για «μαύρα χρήματα του Τζορτζ Σόρος που προωθήθηκαν σε κυβερνητικά στελέχη για να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένες επιδιώξεις».

    Δεκέμβριος 2018: Ο διαβόητος Γιώργος Παπαδόπουλος, τον οποίο ο Π. Καμμένος περιέφερε ως στενό συνεργάτη του Ντόναλντ Τραμπ που θα μπορούσε δήθεν να προσφέρει μεγάλες υπηρεσίες στην Ελλάδα περνά το κατώφλι των αμερικανικών φυλακών.

    Ιανουάριος 2019: Στο παραπέντε τηςεξόδου του απότο υπουργείο Άμυνας φέρνει άρον άρον τροπολογία για αντισταθμιστικά ωφελήματα ύψους 230 εκατ. ευρώ με φόντο την αναβάθμιση των F-16 ύψους 1,1 δισεκατομμυρίου ευρώ. Ακόμα και την ύστατη ώρα χρεώνει το ελληνικό δημόσιο με χιλιάδες ευρώ για τις πτήσεις των μαχητικών αεροσκαφών που του απένειμαν -κατά πρωτοφανή τρόπο επίσης- τιμές.

    Από συγκυβερνήτης… μπάρμαν

    Αφού η κοινοβουλευτική του παρουσία έλαβε τέλος, πλέον, ο πρώην υπουργός Αµυνας του Αλέξη Τσίπρα αναζητά νέες ασχολίες για να γεµίζει τον ελεύθερο χρόνο του. Την ίδια στιγµή, ο υιός του, Ηλίας, αναπτύσσει πρωτότυπες επαγγελµατικές δραστηριότητες.

    Αρχικά, ο γιος του Πάνου Καµµένου άνοιξε ένα café-bar στη Βουλιαγµένη µαζί µε φίλους του. Το συγκεκριµένο café-bar διαφηµίστηκε από τον ίδιο παραµονές των ευρωεκλογών, όταν ο πρώην υπουργός Αµυνας βρέθηκε µε χαβανέζικο πουκάµισο να φτιάχνει cocktails και να απολαµβάνει χαλαρές στιγµές µε στελέχη του κόµµατός του.

    Ο Πάνος Καμμένος…Barman

    Τα επαγγελµατικά σχέδια του υιού του Πάνου Καµµένου δεν περιορίζονται µόνο στον χώρο της εστίασης, αλλά επεκτείνονται και στον χώρο του εµπορίου.

    Ετσι, ο Ηλίας Καµµένος εμφανίζεται µέτοχος µε άλλα δύο άτοµα στην εταιρείας Greekkannabis ΙΚΕ, η οποία ιδρύθηκε πριν από ελάχιστο χρονικό διάστηµα µετά την αλλαγή της σχετικής νοµοθεσίας στη χώρα µας.

    Συγκεκριµένα, η εν λόγω εταιρεία ιδρύθηκε στις 22 Νοεµβρίου 2018 και ανάµεσα στα άλλα έχει ως αντικείµενο την προώθηση προϊόντων φαρµακευτικής κάνναβης.

    Χαρακτηριστικά, όπως αναφέρει στο καταστατικό της, έχει αντικείµενο την καλλιέργεια, παραγωγή, µεταποίηση, παρασκευή, αποθήκευση, µεταφορά, συσκευασία, διάθεση και εµπορία εντός και εκτός Ελλάδος λιναριού, κάνναβης, αρωµατικών φυτών, σπόρων, βοτάνων και κάθε είδους παραγώγου από τις ανωτέρω ουσίες.



    ΣΧΟΛΙΑ