• Πολιτική

    Πανηγυρίζουν τα τουρκικά ΜΜΕ: Οι Έλληνες έχουν να «πατήσουν» 3 μήνες στην περιοχή των Ιμίων χάρη στο νέο μας φυλάκιο!

    • NewsRoom


    Μέσα σε ένα «πανηγυρικό κλίμα» τα τουρκικά ΜΜΕ προκαλούν για μια ακόμα φορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, καθώς όπως υποστηρίζουν το νέο στρατιωτικό φυλάκιο με ραντάρ που χτίστηκε από την Τουρκία στο νησί Τσαβούς, 3 ναυτικά μίλια από την Αλικαρνασσό, έχει προκαλέσει «φόβο» στο ελληνικό πολεμικό ναυτικό! Ως αποτέλεσμα, όπως υποστηρίζουν, «οι Έλληνες έχουν να πλησιάσουν 3 μήνες στην περιοχή των Ιμίων»!

    Το σχετικό δημοσίευμα παρουσιάστηκε στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων IHA, με τίτλο «οι Έλληνες δεν πλησιάζουν στα Ιμια», και σύντομα αναδημοσιεύτηκε από πολλά τουρκικά ΜΜΕ.  «Εδώ και 25 χρόνια Έλληνες και Τούρκοι ερίζουν στα Ίμια, κάτι που έχει προκαλέσει ένταση στις σχέσεις των δύο χωρών. Ο ελληνικός στρατός επί 25 χρόνια παραβιάζει τα τουρκικά χωρικά ύδατα. Ωστόσο, χάρη στη στρατιωτική βάση που χτίστηκε στο Τσαβούς, 1,5 μίλι από τα Ίμια, ο Έλληνες στρατιώτες δεν μπορούν να πλησιάσουν», σημειώνει το δημοσίευμα.

    Όπως αναφέρεται, «εδώ και περίπου τρεις μήνες οι Έλληνες στρατιώτες δεν έχουν εμφανιστεί στα Ίμια και τα παρακολουθούν από το νησί Καλόλιμνος».

    «Από την άλλη, οι δυνάμεις της ακτοφυλακής μας συνεχίζουν τις περιπολίες επί 24ώρου βάσεως, αποτρέποντας την είσοδο μεταναστών», καταλήγει το δημοσίευμα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Άγκυρα: Τα Ίμια είναι δικά μας – Τουρκικές δυνάμεις γύρω από τις βραχονησίδες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δείτε το τουρκικό κινητό ραντάρ που παρακολουθεί τα Ίμια (video)



    ΣΧΟΛΙΑ