• Πολιτική

    Πανηγυρίζει ο Τραμπ για την τουρκική «ζώνη ασφαλείας» στην Συρία

    • NewsRoom
    Ντόναλντ Τραμπ


    Με μια πανηγυρική ανάρτηση ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, αναφέρθηκε στην επιτυχία των συζητήσεων ανάμεσα στην Ρωσία και την Τουρκία που έφεραν την διατήρηση της κατάπαυσης πυρός στην Βόρεια Συρία και τη δημιουργία της «ασφαλής ζώνης» μήκος 32 χιλιομέτρων στο εσωτερικό της χώρας, που ζητούσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

    Ο Τραμπ σε ανάρτηση του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter ανέφερε:

    «Μεγάλη επιτυχία στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας. Η ζώνη ασφαλείας δημιουργήθηκε! Η κατάπαυση πυρός διατηρήθηκε και οι στρατιωτικές μάχες τερματίστηκαν. Οι Κούρδοι είναι ασφαλείς και έχουν συνεργαστεί πολύ καλά μαζί μας. Η αιχμαλωσία των φυλακισμένων μαχητών του ISIS έχει διασφαλιστεί. Αργότερα, στις 11 πμ, θα κάνω δήλωση από τον Λευκό Οίκο. Σας ευχαριστώ».

    Υπενθυμίζεται πως οι ΗΠΑ υποστήριξαν την Τρίτη πως οι Κούρδοι έχουν εγκαταλείψει την περιοχή της «ζώνης ασφαλείας», ωστόσο ο Τούρκος Πρόεδρος εξέφρασε τα παράπονά του κατά της Αμερικής υποστηρίζοντας πως η Ουάσινγκτον δεν κράτησε τις υποσχέσεις της, όπως προέκυπταν από την αρχική συμφωνία ΗΠΑ-Τουρκίας. Παράλληλα, αιχμές για την στάση της Αμερικής απέναντι στους Κούρδους άφησε και η πλευρά της Ρωσίας.



    ΣΧΟΛΙΑ