Πολιτική

Παναγιωτόπουλος: «Θα ανανεώσω τα F-16 και ας με καλέσουν σε ειδικό δικαστήριο»

  • NewsRoom

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος


Την αναγκαιότητα της αναβάθμισης των μαχητικών αεροσκαφών F-16 τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, μετά την αυξημένη τούρκικη προκλητικότητα που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα.

Μάλιστα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε πως «Θα προτιμούσα να χάσω τον ύπνο μου μπροστά στο ενδεχόμενο να με καλέσουν στο μέλλον σε μια εξεταστική επιτροπή,  παρά να χάνω τον ύπνο μου επειδή δεν έκανα τίποτα για να αναβαθμίσω τα αεροπλάνα μας με δραματικά καλύτερες επιχειρησιακές δυνατότητες για επαύξηση της ετοιμότητα σ αυτόν τον καιρό και τις υπαρκτές απειλές που συμφωνούμε ότι περικυκλώνουν τη χώρα μας».

Παράλληλα, υπογράμμισε ο κ. Παναγιωτόπουλος πως «τώρα πρέπει να αναβαθμιστούν οι ένοπλες δυνάμεις, τώρα είναι η ώρα και όχι αύριο» ενώ πρόσθεσε ότι απαιτούνται επιπρόσθετες ενέργειες στον τομέα των εξοπλισμών αναφέροντας χαρακτηριστικά την αγορά τορπιλών για τα υποβρύχια, την συντήρηση φρεγατών κ.α.

Ο υπουργός διέψευσε στο τέλος τα δημοσιεύματα που υποστήριζαν ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας διέρρευσε ότι παγώνουν οι συζητήσεις για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία αναφέροντας: «η πολιτική του υπουργείου Εθνικής Άμυνας δεν εκφράζεται με διαρροές αλλά με επίσημες τοποθετήσεις»


ΣΧΟΛΙΑ