• Πολιτική

    Παναγιωτόπουλος: Επιβεβαίωσε πως έρχεται σύντομα η αύξηση της θητείας στους 12 μήνες για τον Στρατό Ξηράς

    • NewsRoom
    Σήμερα η παραλαβή του πρώτου Rafale 

    Νίκος Παναγιωτόπουλος, Υπουργός Εθνικής Άμυνας


    Την επικείμενη αύξηση της στρατιωτικής θητείας στους 12 μήνες στον Στρατό Ξηράς επιβεβαίωσε από τη Θάσο ο  υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος. Την ίδια ώρα, μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως η αλλαγή επισπεύδεται, πιθανότατα για μέσα στον Ιανουάριο,  λόγω  και της ανησυχίας που υπάρχει για την τουρκική προκλητικότητα.

    Στις  δηλώσεις του ο κ. Παναγιωτόπουλος επεσήμανε ότι «η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία είναι ισχυρές και διασφαλίζουν τις συνθήκες, ώστε οι Ένοπλες Δυνάμεις να προστατεύουν την εδαφική κυριαρχία της χώρας και τα κυριαρχικά της δικαιώματα δημιουργώντας ισχυρή αποτροπή έναντι κάθε επιβουλής».

    «Με τον δεδομένο σχεδιασμό για προσλήψεις επαγγελματιών οπλιτών, έλευση περισσότερων στρατευσίμων, από την αύξηση της θητείας στους 12 μήνες που θα γίνει σύντομα και την αύξηση των σπουδαστών των παραγωγικών σχολών που βγάζουν τους αξιωματικούς στο στρατό ξηράς, την πολεμική αεροπορία και το πολεμικό ναυτικό, είναι δεδομένο ότι θα έρθουν περισσότεροι στον Έβρο να υπηρετήσουν», ανέφερε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

    Την απόφαση για αύξηση της θητείας στους 12 μήνες και στον Στρατό Ξηράς είχε ανακοινώσει από τη ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μάλιστα, είχε αποκαλύψει πως εξετάζονται ως προς τη σκοπιμότητά τους και οι εισηγήσεις για υποχρεωτική στράτευση στα 18.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ