• Πολιτική

    Όθων Ηλιόπουλος: Λόγω προβλήματος της τελευταίας στιγμής η απουσία από τη Βουλή – Στηρίζω το νομοσχέδιο

    • NewsRoom
    Όθων Ηλιόπουλος

    Όθων Ηλιόπουλος


    Εξηγήσεις για τη χθεσινή απουσία του από τη ψηφοφορία του νομοσχεδίου για τον γάμο ομοφύλων, κόντρα στην επίσημη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ, έδωσε ο Όθωνας Ηλιόπουλος.

    Ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ διευκρινίζει πως στηρίζει «απερίφραστα» το νομοσχέδιο και ότι η χθεσινή του απουσία οφείλεται σε «προσωπικό κώλυμα» της τελευταίας στιγμής.

    Υπενθυμίζεται πως «απών» από τη ψηφοφορία για το νομοσχέδιο επέλεξε να είναι και ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος με γραπτή του δήλωση εξέφρασε τη διαφωνία του σε αυτό. Μέχρι στιγμής, πάντως, ο Στέφανος Κασσελάκης δεν έχει προχωρήσει σε κυρώσεις εναντίον του, όπως είχε προειδοποιήσει τους βουλευτές του κόμματος που θα σπάσουν την κομματική πειθαρχεία και δεν θα ψηφίσουν υπέρ του νομοσχεδίου.

    Αναλυτικά η δήλωση του κ. Ηλιόπουλου

    Ως βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνω την απερίφραστη υποστήριξή μου στο νομοσχέδιο “Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του Αστικού Κώδικα και άλλες διατάξεις” που αποτελεί πλέον και νόμο του κράτους που ανταποκρίνεται σε στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα των συμπολιτών μας και προάγει την ισότητα σε μία ανοιχτή και ανθρώπινη κοινωνία. Η απουσία μου από την χθεσινή ονομαστική ψηφοφορία οφείλεται σε προσωπικό κώλυμα που δυστυχώς ανέκυψε την τελευταία στιγμή. Χαιρετίζω την απόφαση της Βουλής των Ελλήνων ως βήμα προόδου σε μια ανοιχτή και ισόνομη πολιτεία. Ο αγώνας μας για τα κοινωνικά δικαιώματα και για ένα κοινωνικό κράτος δικαίου με ελεύθερη κρατική παιδεία, εθνικό σύστημα υγείας και στήριξη των ευπαθών ομάδων της κοινωνίας μας είναι καθήκον του προοδευτικού κόσμου και θα συνεχιστεί χωρίς συμβιβασμούς.

    Διαβάστε επίσης

    Κασσελάκης: Το… προοδευτικό ΠΑΣΟΚ ξεπέρασε σε συντήρηση τη ΝΔ

    Κασσελάκης: Ο χορός με τον Τάιλερ στο Sodade μετά την ψήφιση για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών

    Σκέρτσος: Μπορούμε να διαφωνούμε εντός της ίδιας πολιτικής οικογένειας χωρίς αυτό να οδηγεί σε ρήξη



    ΣΧΟΛΙΑ