• Πολιτική

    Ορκίστηκε βουλευτής του ΚΙΝΑΛ η Τόνια Αντωνίου – Πήρε την έδρα της Γεννηματά

    • NewsRoom
    Τόνια Αντωνίου

    Τόνια Αντωνίου


    Μέλος του ελληνικού κοινοβουλίου, καταλαμβάνοντας την έδρα της Φώφης Γεννηματά, έγινε το πρωί της Δευτέρας, η Τόνια Αντωνίου, η οποία ήταν πρώτη επιλαχούσα στο ψηφοδέλτιο του Κινήματος Αλλαγής στον Νότιο Τομέα Αθηνών στις εκλογές του 2019 (είχε λάβει 5.987 σταυρούς έναντι 5.898 του Θεόδωρου Παπαθεοδώρου).

    Η κυρία Αντωνίου, 54 ετών, είχε διατελέσει γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ (1996-1998) και βουλευτής Φθιώτιδας του ΠΑΣΟΚ το 2004, το 2007 και το 2009. Τώρα επιστρέφει στα βουλευτικά έδρανα ως εκπρόσωπος της Β3 Αθηνών για το Κίνημα Αλλαγής.

    Έδωσε θρησκευτικό όρκο στην Ολομέλεια της Βουλής και αναμένεται να συμμετάσχει στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ το απόγευμα. Σε αυτή τη συνεδρίαση, πέρα των θεσμικών ζητημάτων που προέκυψαν από τον θάνατο της προέδρου, θα λυθεί και ένα άλλο, πιο πρακτικό: Με τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά δημιουργήθηκε πρόβλημα με τους μετακλητούς υπαλλήλους στη Βουλή, καθώς απολύθηκαν αυτοδικαίως. Η Βουλή εμφανίστηκε μεν διατεθειμένη να δείξει ελαστικότητα, αλλά το θέμα πρέπει να συζητηθεί –και να λυθεί– στην ΚΟ.

    Την ημέρα του θανάτου της Φώφης Γεννηματά, η Τόνια Αντωνίου είχε γράψει στο Facebook: «Η θλίψη είναι απερίγραπτη. Τόση που δημιουργεί ένα τεράστιο κενό, ένα πάγωμα, μια μεγάλη δυσκολία να υπάρξουν άλλες σκέψεις ή συναισθήματα. Ολόκληρη η Ελλάδα έχει μιλήσει για το ήθος της και την αξιοπρέπειά της, για γεγονότα της ζωής της και της πολιτικής της προσφοράς.

    Εμείς, οι σύντροφοί της, που την πιστέψαμε, που συνταχθήκαμε μαζί της, που θεωρούσαμε πως είχε πάρα πολλά ακόμα να δώσει στην παράταξη και την πολιτική ζωή της χώρας, συνειδητοποιήσαμε το συγκλονιστικότερο από αυτά τα γεγονότα, ότι έπεσε μαχόμενη, έπεσε στο καθήκον.

    Όχι μόνο τίμησε το όνομα και την κληρονομιά της οικογένειάς της, όχι μόνο τίμησε την παράταξη που της εμπιστεύτηκε την ύπαρξή της, αλλά έδωσε τη ζωή της για να έχει σήμερα ζωή η παράταξη μαχόμενη μέχρι την τελευταία ώρα. Η παρακαταθήκη που αφήνει έχει ένα περιεχόμενο σπάνιο και με τεράστια ηθική σημασία.

    Αυτό το περιεχόμενο της ανθρωπιάς, των υψηλών αξιών, των προοδευτικών και πατριωτικών ιδεών και της σχεδόν θυσιαστικής προσφοράς σε μια συλλογική υπόθεση που είναι πάνω από μας, μπορεί να αναβαπτίσει και να αναβαθμίσει την ίδια την πολιτική ή τουλάχιστον να αποτελέσει ένα κορυφαίο πρότυπο έμπνευσης. Καλό παράδεισο πρόεδρέ μας».

    Δείτε την ανάρτηση στο Facebook:

    Διαβάστε επίσης:

    Λοβέρδος: Εάν εκλεγώ, συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να υπάρξει

    Ανδρουλάκης: Άμεσα να υποχρεωθούν σε εμβολιασμό οι δημόσιοι υπάλληλοι

    ΚΙΝΑΛ: Συνεδρίαση της Κ.Ο την Δευτέρα-Τι θα εισηγηθεί ο Β. Κεγκέρογλου



    ΣΧΟΛΙΑ