ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση για την πρωτοφανή τουρκική πρόκληση στο Καστελόριζο.
Για ενέργεια που δυναμιτίζει το κλίμα, την ώρα που γίνονται προσπάθειες για αποκλιμάκωση της έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, κάνει λόγο το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωση του για το τουρκικό drone που πέταξε πάνω από το Καστελόριζο, το πρωί του Σαββάτου (26.09.2020) και έριξε κόκκινη μπογιά στην ελληνική σημαία.
“Καταδικάζουμε απερίφραστα τη χθεσινή προσβολή της Ελληνικής σημαίας στο Καστελόριζο. Τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες αποσκοπούν να δυναμιτίσουν τις προοπτικές αποκλιμάκωσης της έντασης μεταξύ των δυο χωρών. Αναμένουμε από τις τουρκικές αρχές την άμεση καταδίκη και διερεύνηση του περιστατικού, ώστε οι υπαίτιοι να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης”, τονίζει το υπουργείο Εξωτερικών.
Να σημειωθεί ότι τουρκικός τηλεοπτικός σταθμός KARAR TV, έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο, με πλάνα από drone, που έδειχναν το Καστελόριζο από ψηλά και την ελληνική σημαία με την κόκκινη μπογιά.
«Μετά το κάψιμο της τουρκικής σημαίας σε διαδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη στην Ελλάδα, μια πολιτική ομάδα Τούρκων Μηχανικών έβαψε την τεράστια ελληνική σημαία στο νησί Καστελόριζο με κόκκινο χρώμα» αναφέρει το KARAR TV, που δημοσιοποίησε τα πλάνα από drone.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- AnimaWings: Νέα δυναμική στη σύνδεση Ελλάδας και Ρουμανίας – Απευθείας πτήσεις με τις πόλεις Κλουζ-Ναπόκα και Τιμισοάρα
- Πάρτι στις ευρωαγορές μετά τον «πάτο» του Μαρτίου – Άλμα +2,73% για τον DAX
- Παπασταύρου: Oρόσημο η ένταξη των πρώτων μπαταριών στο σύστημα ηλεκτροδότησης
- Γιώργος Ξηραδάκης: Έξι προτάσεις για την ανάδειξη του Πειραιά σε ναυτιλιακό κέντρο
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.