Πολιτική

Οργή Λοβέρδου: Νέα δικογραφία σε βάρος του για τη Νοvartis εστάλη στη Βουλή

  • NewsRoom
Ανδρέας Λοβέρδος

Ανδρέας Λοβέρδος


Σφοδρή ήταν η αντίδραση του Ανδρέα Λοβέρδου, με αφορμή τη διαβίβαση στη Βουλή δικογραφίας για την «ελεεινή πολιτική σκευωρία για τη Novartis», όπως αναφέρει.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής δηλώνει συγκεκριμένα: «Σκευωρία Novartis: Ώρα μηδέν! Δεν έχω ανάγκη και δεν θα χρησιμοποιήσω κανένα απολύτως υπουργικό προνόμιο και καμία κοινοβουλευτική ασυλία. Την ελεεινή πολιτική σκευωρία Novartis θα τη νικήσω με τα μέσα άμυνας και επίθεσης που διαθέτει κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας και θα συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις στην παραδειγματική τιμωρία όσων έχουν εμπλακεί στο κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας».

Σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο, «η ένδεια της ‘δικογραφίας’ που διαβιβάστηκε σήμερα στη Βουλή με λιγότερα ψευτοστοιχεία και με την πολύ καθυστερημένη αρχειοθέτηση του ‘ξεπλύματος’ αποτελεί συνέχεια της προηγηθείσας αστήρικτης και αθεμελίωτης εισαγγελικής ενέργειας».

Σημειώνει ακόμη ότι «μοναδικός σκοπός πλέον είναι η εκ των υστέρων αυτοδικαιολόγηση των εισαγγελικών λειτουργών που ταλαιπώρησαν δέκα πολιτικά πρόσωπα και τη χώρα για δύο ολόκληρα χρόνια και υπονόμευσαν καίριους θεσμούς του δημοκρατικού πολιτεύματος. Η σημερινή εξέλιξη βάζει βουλοκέρι και υποστασιοποιεί την τέλεση της κατάχρησης εξουσίας. Τίποτε δεν θα περάσει!».

Σήμερα εκλήθη για να καταθέσει συμπληρωτικά στοιχεία στον Άρειο Πάγο ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Αποφεύγοντας να αποκαλύψει εάν κατονόμασε πολιτικά πρόσωπα στην κατάθεσή του ο κ. Βενιζέλος δήλωσε μετά την κατάθεσή του: «Ευθύνες πολιτικών προσώπων, με την έννοια της προηγούμενης κυβέρνησης, προφανώς και υπάρχουν και αυτό το ζήτημα έχει ήδη τεθεί από τον προηγούμενο χρόνο, από την άνοιξη του 2018, με τις μηνύσεις μας. Τώρα αναφέρθηκα και σε συμπληρωματικά στοιχεία, γιατί υπάρχει, αυτό που λέμε, επίταση του δόλου».

Χθες μετά την κατάθεσή του ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, αποκάλυψε πως κατονόμασε τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ως τον περιβόητο Ρασπούτιν, που παρεμβαίνει στην έρευνα για τις μίζες της Novartis. Κατονόμασε και τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι μαζί έστησαν τη σκευωρία για να τον εμπλέξουν σε δωροδοκίες.