• Πολιτική

    Οργή Ερντογάν για την κοινή διακήρυξη Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου, Γαλλίας και ΗΑΕ: Βλέπει «αρμένικα και ελληνικά λόμπι»!

    • NewsRoom
    Ερντογάν

    Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν


    Την έντονη ενόχληση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προκάλεσε η Κοινή Διακήρυξη των υπουργών Εξωτερικών της Κύπρου, της Αιγύπτου, της Γαλλίας, της Ελλάδας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, η οποία καταδικάζει την προκλητική στάση της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο Πέλαγος.

    Μιλώντας μετά την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου του, ο Ερντογάν προέβη σε νέες προκλητικές δηλώσεις, μην μπορώντας να κρύψει την οργή του. «Θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα και τα δικαιώματά μας στη Μεσόγειο, το Αιγαίο, την Κύπρο. Δεν θα αφήσουμε το πεδίο ούτε στο PKK ούτε στο FETO, αλλά ούτε στα αρμένικα και τα ελληνικά λόμπι, όπως και ούτε στις εχθρικές δυνάμεις και τις δυνάμεις του κακού, που πηγάζουν από χώρες του Κόλπου»,  δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

    Στη κοινή διακήρυξη καταδίκης των «παράνομων δραστηριοτήτων της Τουρκίας στην ΑΟΖ και τα χωρικά ύδατα της Κύπρου»  που εξέδωσαν οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου, Γαλλίας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, καταδικάζουν «την κλιμάκωση των τουρκικών παραβιάσεων στον εθνικό εναέριο χώρο της Ελλάδας, περιλαμβανομένων των υπερπτήσεων πάνω από κατοικημένες περιοχές και χωρικά ύδατα κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου», καθώς και «την εργαλειοποίηση αμάχων από την Τουρκία σε μια απόπειρα να διασχίσουν παράνομα τα ελληνικά χερσαία σύνορα, και παρέχοντάς τους συνεχή υποστήριξη για να διέλθουν παράνομα τα ελληνικά θαλάσσια σύνορα».

    Παράλληλα, καταδίκασαν τα μνημόνια μεταξύ Αγκυρας και Τρίπολης, όπως και την στρατιωτική παρέμβαση της Τουρκίας στη Λιβύη, καλώντας τη γειτονική χώρα «να σεβαστεί πλήρως το εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ και να σταματήσει την εισροή ξένων μαχητών από τη Συρία στη Λιβύη».



    ΣΧΟΛΙΑ