• Πολιτική

    «Οπερετικές» στιγμές στην Εξεταστική

    • Του Αντώνη Ι. Αντωνόπουλου
    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης


    Την ώρα που οι αποκαλύψεις στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση των υποκλοπών βάζουν νέα δεδομένα πάνω στο τραπέζι, η διαδικασία κλήτευσης των μαρτύρων σε ορισμένες περιπτώσεις αποκτά κωμικά χαρακτηριστικά.

    Ενδεικτικό είναι το περιστατικό που αφορά στην κλήτευση της εκπροσώπου της Intellexa. Πρόκειται για την εταιρεία που αντιπροσωπεύει στη χώρα μας, σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ άλλων, το λογισμικό Predator.

    Όπως έγινε γνωστό, η κατά τον νόμο εκπρόσωπος της Εταιρίας δεν θα προσέλθει τελικά ως μάρτυρας στην επιτροπή με την δικαιολογία ότι βρίσκεται στο εξωτερικό.

    Όταν το ΠΑΣΟΚ πρότεινε, σύμφωνα με πληροφορίες ως εναλλακτική μορφή εξέτασης την τηλεδιάσκεψη, η κυβερνητική πλειοψηφία απέρριψε αυτή την πρόταση και αποφάσισε να εξεταστεί  η μάρτυρας μέσω γραπτών ερωτημάτων που θα της αποσταλούν.

    Από το ΠΑΣΟΚ δεν έκρυβαν την οργή τους και σχολίαζαν πως «Πρόκειται για οργανωμένη συγκάλυψη. Μας επιτρέπεται να υποθέσουμε ότι η ΝΔ είναι σε συνεννόηση με την intellexa» .

    Από την πλευρά της κυβερνητικής πλειοψηφίας υποστηρίζεται ότι η πλειοψηφία της εξεταστικής επιτροπής για τους εκπροσώπους της εταιρείας Intellexa αποφάσισε την απάντηση εγγράφως όλων των ερωτημάτων από όλα τα κόμματα, όπως εξάλλου έχει κατ’ επανάληψη γίνει σε εξεταστικές επιτροπές του παρελθόντος.

    Κι αυτό όπως λέγεται, λόγω κωλύματος εξαιτίας απουσίας της νόμιμου εκπροσώπου στο εξωτερικό όπου διατηρεί τη μόνιμη κατοικία της. Και απαντώντας στα σχόλια του ΠΑΣΟΚ, λένε πως οι οποίες καταγγελίες λοιπόν εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ δεν έχουν καμία αξία πέραν του φθηνού εντυπωσιασμού.

    Σύμφωνα με πληροφορίες βουλευτής της ΝΔ και εισηγητής της πλειοψηφίας Λάζαρος Τσαβδαρίδης κατέθεσε ένσταση για δημοσίευμα της εφημερίδας ΑΥΓΗ η οποία τον κατήγγειλε ψευδώς, όπως είπε, για κατάθεση παραποιημένου εγγράφου της ΕΥΠ.

    Οι συμμετέχοντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην επιτροπή, φέρεται σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ότι παραδέχθηκαν το ψευδές του δημοσιεύματος ως προς την κατάθεση του δήθεν πλαστού εγγράφου και οποιοδήποτε άλλου εγγράφου εκ μέρους του κ. Τσαβδαρίδη.

    Ο εισηγητής της ΝΔ κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης θα προχωρήσει σε μηνυτήρια αναφορά και θα αναζητήσει εκείνον που έκανε ψεύδη διαρροή και την αποκατάσταση της τιμής και υπόληψης του.

    Διαβάστε επίσης:

    «Μπουρίνι» αποκαλύψεων στην Εξεταστική Επιτροπή από τον Πρόεδρο της ΑΔΑΕ – Στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας σήμερα ο Ν. Ανδρουλάκης

    Οικονόμου: Δεν αμαυρώνει την Ελλάδα η χυδαία προπαγάνδα Ερντογάν



    ΣΧΟΛΙΑ