• Πολιτική

    Ομηρία σε σούπερ μάρκετ στη Γαλλία: Νεκρός ο τζιχαντιστής – Τρία θύματα (upd)

    • NewsRoom


    «Εξουδετερώθηκε» ο τζιχαντιστής που σκότωσε τουλάχιστον τρία άτομα σε σούπερ μάρκετ της πόλης Τρεμπ της Γαλλίας, μετά από ομηρία. Σύμφωνα με το BFM TV, ο Μαροκινός άνδρας, ο οποίος ήταν γύρω στα 30, έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών, μετά από έφοδο που πραγματοποίησαν στο σούπερ μάρκετ όπου κρατούσε τους ομήρους

    Ο δράστης εισέβαλε σήμερα το πρωί φωνάζοντας «Ο Θεός είναι μεγάλος» και απειλώντας να σκοτώσει όποιον έβρισκε μπροστά του.

    Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων και εξήρε το έργο των αστυνομικών αρχών από τις Βρυξέλλες όπου βρισκόταν.

    «Η επέμβαση της αστυνομίας έγινε με εξαιρετικά γρήγορο και οργανωμένο τρόπο», δήλωσε.

    Ο αριθμός των τραυματιών είναι ακόμα ασαφής, αφού αρκετά ΜΜΕ κάνουν λόγο για 12 τραυματίες, αλλά το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών επιβεβαιώνει μόνο 3 τραυματισμούς, ένας εκ των οποίων σοβαρός.  

    Το ιστορικό της υπόθεσης

    Ο δράστης, που φέρεται να είναι τζιχαντιστής, εισέβαλε στο σούπερ μάρκετ στις 11:15 το πρωί, φωνάζοντας «Ο Θεός είναι μεγάλος, θα σας σκοτώσω όλους!».

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση των αστυνομικών αρχών έχουν σκοτωθεί τρεις άνθρωποι. Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», ο ένας εκ των τριών νεκρών ήταν υπάλληλος στο σούπερ μάρκετ (χασάπης), ενώ ένας άλλος φέρεται να πυροβολήθηκε από τον δράστη στο κεφάλι.

    Την ίδια ώρα, το BBC αναφέρει ότι έχουν τραυματιστεί 12 άτομα.

    Τουλάχιστον 80 πυροσβέστες και σωστικά συνεργεία είχαν σπεύσει στην περιοχή, ενώ δύο ελικόπτερα είχαν επιστρατευτεί για τη διακομιδή των τραυματιών.

    Ο τηλεοπτικός σταθμός BFM μετέδωσε επίσης, επικαλούμενος ανώνυμη πηγή, πως ο δράστης ζήτησε την απελευθέρωση του Σαλάχ Αμπντεσλάμ, δράστη των επιθέσεων του Νοεμβρίου 2015 στο Παρίσι. Ο Αμπντεσλάμ είναι ο κύριος επιζών ύποπτος για τις επιθέσεις στο Παρίσι που είχαν αποτέλεσμα τον θάνατο 130 ανθρώπων.

    Ο άντρας, πριν εισβάλει στο σούπερ μάρκετ, πυροβόλησε έναν αστυνομικό στον ώμο στην πόλη Καρκασσόν, 15 λεπτά μακρυά από την κωμόπολη Τρεμπ, ενώ άνοιξε πυρ και κατά τεσσάρων περιπολικών. Μάλιστα, φαίνεται ότι ο αστυνομικός σώθηκε από θαύμα, αφού η σφαίρα τον χτύπησε σε απόσταση μόλις τριών εκατοστών από την καρδιά, όπως γράφει η εφημερίδα Le Figaro.

    Το αυτοκίνητο όπου επέβαινε ο ένοπλος άνδρας βρέθηκε κατόπιν στο χώρο του πάρκινγκ του σούπερ μάρκετ, σύμφωνα με την εφημερίδα Le Figaro.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ομηρία σε σούπερ μάρκετ της Νότιας Γαλλίας – Πληροφορίες για θύματα, τζιχαντιστής ο δράστης



    ΣΧΟΛΙΑ