• Πολιτική

    Όλος ο πολιτικός κόσμος καταδικάζει την επίθεση στο σπίτι του δημοσιογράφου, Άρη Πορτοσάλτε

    • NewsRoom
    Άρης Πορτοσάλτε

    Άρης Πορτοσάλτε


    Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος καταδικάζει την χθεσινοβραδινή επίθεση στο σπίτι του δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ, Άρη Πορτοσάλτε, από μέλη του Ρουβίκωνα.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter: «Η φασιστική επίθεση στο σπίτι του @ArisPortosalte είναι επίθεση σε όλα όσα θέλουμε να προστατεύσουμε». Ο ίδιος πρόσθεσε: «Είναι επίθεση στην ελευθερία της έκφρασης. Είναι επίθεση στη Δημοκρατία. Καταδικάζουμε τις επιθέσεις αυτές. Όλοι;».

    Αντιστοίχως και η ΝΔ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

    «Η ΝΔ καταδικάζει την επίθεση στο σπίτι του δημοσιογράφου ‘Αρη Πορτοσάλτε. Οι θρασύδειλοι τραμπούκοι δεν τρομοκρατούν κανέναν. Συνεχίζουμε με σχέδιο, επιμονή και αποφασιστικότητα τη μάχη κατά της ανομίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

    Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, με ανάρτησή του στο twitter, δήλωσε για την επίθεση:

    «Η επιδρομή κατά της οικίας του @ArisPortosalte είναι απολύτως καταδικαστέα. Δεν είναι επίθεση κατά του συγκεκριμένου δημοσιογράφου μόνο, αλλά και επίθεση κατά της ελευθερίας της άποψης στο δημόσιο λόγο», σημειώνει ο κ. Δένδιας.

    Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει Γιάννης Ραγκούσης αναφέρει: «Ο Ρουβίκωνας στο σπίτι του Άρη Πορτοσάλτε; Αποκλείεται, αδύνατον. Αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης – όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά – θα τα ‘είχε τελειώσει τα γκρουπούσκουλα’ από τις 8 Ιουλίου! Σε κάθε περίπτωση και σοβαρολογώντας, εμείς για μια ακόμη φορά καταδικάζουμε αυτές τις πρακτικές».

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης, έγραψε στο Twitter: «Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στο σπίτι του Άρη Πορτοσάλτε. Η ελευθερία του λόγου και της έκφρασης είναι στοιχεία της Δημοκρατίας μας».

    Ανακοίνωση εξέδωσε και η «Ελληνική Λύση»: «Η Ελληνική Λύση καταδικάζει την επίθεση του Ρουβίκωνα στο σπίτι του δημοσιογράφου Άρη Πορτοσάλτε! Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στην κυβέρνηση που είναι ανίκανη να επιβάλλει την τάξη στην χώρα πατάσσοντας την ανομία!».



    ΣΧΟΛΙΑ