• Πολιτική

    Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη – Μακρόν – Σταματούν οι προκλήσεις, ξεκινούν οι συζητήσεις

    • NewsRoom

    Κυριάκος Μητσοτάκης και Εμανουέλ Μακρόν από τη συνάντησή τους στη Κορσική Πηγή: ΑΠΕ


    Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν στην Κορσική λίγο πριν αρχίσει η Ευρωμεσογειακή Διάσκεψη στην Κορσική.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε απόλυτη συμφωνία μεταξύ των δύο ανδρών για την προοπτική της στρατηγικής τους σχέσης και την αμυντική συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας, αλλά και την κοινή πορεία τους αναφορικά με την αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας.

    «Σταματούν οι προκλήσεις και ξεκινούν οι συζητήσεις, διαφορετικά ανοίγει ο δρόμος για κυρώσεις», συμφώνησαν οι δυο ηγέτες, κάτι που όπως σημειώνουν οι ίδιες πήγες, είναι στο κλίμα του άρθρου του πρωθυπουργού στις τρεις ξένες εφημερίδες. Προσθέτουν ότι συζητήθηκε ακόμα η προοπτική και το ενδιαφέρον μιας στρατηγικής σχέσης.

    Ο Γάλλος Πρόεδρος μετά τη συνάντησή του με τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη έκανε την εξής ανάρτηση στο Twitter:

    «Χαίρομαι που ξαναβρίσκω τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη Σύνοδο Κορυφής Med7, που φιλοξενεί η Γαλλία στο Αζαξιό. Οι συζητήσεις μας για τη στρατηγική εταιρική σχέση μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας ήταν καρποφόρες. Του εξέφρασα την πλήρη αλληλεγγύη μας μετά τη φωτιά της Μόριας».

     



    ΣΧΟΛΙΑ