• Πολιτική

    Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Γαβρόγλου-Εκκλησίας της Κρήτης: «Διάλογος δεν σημαίνει πως πάντοτε συμφωνούμε»

    • NewsRoom
    Γαβρόγλου


    Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής η συνάντηση της αντιπροσωπείας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης με τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση γύρω από τα σημεία του «κοινού ανακοινωθέντος» Τσίπρα-Ιερώνυμου που προκάλεσαν αντιδράσεις στον χώρο της Εκκλησίας.

    Ο κ. Γαβρόγλου υποστήριξε στους δημοσιογράφους, μετά το τέλος της συνάντησης, πως στόχος του διαλόγου είναι ο εξορθολογισμός των σχέσεων Εκκλησίας της Ελλάδος και Πολιτείας, η διασφάλιση των εργασιακών, ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των κληρικών, καθώς επίσης και το νοικοκύρεμα των οικονομικών.

    «Είχαμε μία αναλυτική και εκτεταμένη συζήτηση εφ’ όλης της ύλης», είπε ο κ. Γαβρόγλου. «Συζητήθηκαν οι απόψεις για την αναθεώρηση του Συντάγματος και το πλαίσιο της συμφωνίας ανάμεσα στην Ελληνική Πολιτεία και την Εκκλησία της Ελλάδος».

    «Σημαντικές δεν είναι τόσο οι διαφορές, όσο η πεποίθηση μπορούν τα προβλήματα να λυθούν μέσα από το διάλογο», τόνισε ο κ. Γαβρόγλου, λέγοντας πως πεποίθηση του υπουργείου είναι η συνέχιση του διαλόγου.

    «Καταλήξαμε με τον πρόεδρο της ένωσης του συνδέσμου των κληρικών της Κρήτης να συναντηθούμε άμεσα και να συνεχίζουμε να διευκρινίζουμε θέματα. Ελπίζουμε ο διάλογος να οδηγήσει σε ένα πολύ δημιουργικό αποτέλεσμα», κατέληξε.

    Από την πλευρά του, ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης, αρχιμανδρίτης Πρόδρομος επιβεβαίωσε ανέφερε πως υπήρξε ένας διάλογος, ωστόσο αυτό  «δεν σημαίνει ότι σε έναν διάλογο πάντοτε συμφωνούμε. Υπάρχουν σημεία που έχουμε άλλη προσέγγιση. Χαιρόμαστε που απόψε ξεκινά αυτός ο διάλογος για αυτά τα θέματα».

    Τέλος, τόνισε ότι στόχος είναι η συνέχιση του «ειλικρινούς διαλόγου», στον οποίο θα μετέχουν και όλοι οι ιερείς της Κρήτης δια των εκπροσώπων τους.

    Η αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Κρήτης αναμένεται να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη και εν συνεχεία με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη, τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη και με εκπροσώπους της Φώφης Γεννηματά, καθώς με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη. Συνάντηση των Ιεραρχών αναμένεται να υπάρξει και με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο.



    ΣΧΟΛΙΑ