• Πολιτική

    Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη Δένδια στη Σύμη – «Η πατρίδα μας μπορεί να υπάρξει όπως την παραλάβαμε»

    • NewsRoom

    O υπουργός Εθνικής Αμύνης στη Σύμη


    Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, επισκέφθηκε σήμερα τη Σύμη για τον εορτασμό των Χριστουγέννων. Παρέστη στη Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων, στον ιερό ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελλορίζου Χρυσόστομου Β’.

    ‘Οπως ανακοινώθηκε, παρέστησαν επίσης ο βουλευτής Δωδεκανήσων Μάνος Κόνσολας, ο δήμαρχος Σύμης Ελευθέριος Παπακαλοδούκας, ο διοικητής ΑΣΔΕΝ αντιστράτηγος Σωτήριος Κωστάκογλου, ο υποδιοικητής 95 ΑΔΤΕ ταξίαρχος Σπυρίδων Παπαθανασίου, ο διοικητής ΔΑΝ Σύμης, συνταγματάρχης Παναγιώτης Βρανάς, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και των τοπικών αρχών.

    “Η πατρίδα μας μπορεί να υπάρξει αλλά και να διατηρηθεί όπως την παραλάβαμε και να την παραδώσουμε στους επόμενους, εφόσον τα γεωγραφικά μας όρια, τα ακριτικά μας νησιά, οι ακριτικές μας περιοχές, ζουν και αναπτύσσονται. Και αυτό γίνεται χάρη στις προσπάθειες ανθρώπων οι οποίοι αγνοούν τις δυσκολίες” ανέφερε στο χαιρετισμό του ο κ. Δένδιας.

    Για το Καστελλόριζο, υπογράμμισε ότι “τις επόμενες ημέρες θα βρίσκεται εκεί ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων. Νομίζω ότι είναι ένας μεγάλος συμβολισμός κι αυτός […] Το Καστελλόριζο οριοθετεί μίας τεράστιας γεωπολιτικής σημασίας περιοχή” πρόσθεσε.

    Ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας επισκέφθηκε την τορπιλάκατο “Δανιόλος” που ναυλοχεί στο νησί, όπου αντάλλαξε ευχές για την εορτή των Χριστουγέννων με τον κυβερνήτη πλωτάρχη Γεώργιο Σούχλα και το πλήρωμα.

    Κατά την επίσκεψή του, ο κ. Δένδιας δήλωσε: “Θέλω να δηλώσω ξεκάθαρα την υπερηφάνεια μου για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων της πατρίδας μας που φυλάσσουν τα ακριτικά μας νησιά. Τις εσχατιές της πατρίδας μας. Και νομίζω ότι είναι ακριβώς η μέρα που πρέπει η ελληνική κοινωνία στο σύνολό της να ευχηθεί σε αυτά τα στελέχη από την καρδιά της να είναι πάντα καλά”.

    Στο πλαίσιο της επίσκεψης στη Σύμη, ο κ. Δένδιας επισκέφθηκε την ιερά μονή Αρχαγγέλου Μιχαήλ του Πανορμίτη, όπου τον υποδέχθηκε και τον ξενάγησε στον ιερό εαό και στους χώρους της μονής ο ηγούμενος, πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αντώνιος Πατρός.

    Ακολούθως, ο κ. Δένδιας μετέβη στο στρατόπεδο “Ταξίαρχου Μάρκου Κλαδάκη” της ΔΑΝ Σύμης, όπου αντάλλαξε ευχές για τα Χριστούγεννα με τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και τους οπλίτες θητείας και γευμάτισε μαζί τους.

    Μετά την επίσκεψη στη Σύμη, ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας επισκέφθηκε επίσης την 112 Πτέρυγα Μάχης στην αεροπορική βάση Ελευσίνας και αντάλλαξε ευχές στη Λέσχη Αξιωματικών με τον διοικητή της ΔΑΥ αντιπτέραρχο Δημοσθένη Γρηγοριάδη, τον διοικητή της 112 Πτέρυγας Μάχης ταξίαρχο Βασίλειο Τόσιο και τα στελέχη της.

    Διαβάστε επίσης: 

    Δένδιας από Σύμη: Υπερηφάνεια για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που φυλάσσουν τα ακριτικά μας νησιά

    Politico: Ο «Aγιος Βασίλης» αποφασίζει ποιοι πολιτικοί ήταν καλοί και ποιοι άτακτοι – Το δώρο που αξίζει στον Μητσοτάκη

    Προσφορά γευμάτων σε ηλικιωμένους στη Θεσσαλία από την Προεδρία της Δημοκρατίας



    ΣΧΟΛΙΑ