Πολιτική

Όλγα Κεφαλογιάννη: Κατέθεσε ερώτηση για την αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου

  • NewsRoom

Όλγα Κεφαλογιάννη


Η Όλγα Κεφαλογιάννη υπέβαλε ερώτηση προς την ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, σε ότι αφορά την προαγωγή της κυρίας Μαριάνθης Παγουτέλη στην θέση αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου.

Η βουλευτής της ΝΔ αναφέρει χαρακτηριστικά πως «στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου της 30ης Αυγούστου 2022 και κατόπιν εισήγησης του Υπουργού Δικαιοσύνης, προήχθη στη θέση του Αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, δικαστής που σύμφωνα με την από 2 Σεπτεμβρίου 2022 ανακοίνωση που εξέδωσε το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδας έχει «μειοψηφήσει στο δικαστήριο του πρώτου βαθμού υπερ της αθώωσης του Κωνσταντίνου Πλεύρη κατά τη γνωστή δίκη για το αντισημιτικό βιβλίο «Εβραίοι, όλη η αλήθεια». Η κα Παγουτέλη έχει συντάξει ένα εκτενές σκεπτικό 32 σελίδων, δικαιολογώντας τις αντισημιτικές απόψεις του Κ. Πλεύρη».

Η κυρία Κεφαλογιάννη ρωτά τέλος τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα «πως διασφαλίζεται ότι η ελληνική Δικαιοσύνη θα συνεχίσει απρόσκοπτα να διαφυλάττει και να προστατεύει τις αξίες της Δημοκρατίας, απέναντι στη μισαλλοδοξία και τον αντισημιτισμό»

 

H ερώτηση

 

Διαβάστε επίσης

Το πρόγραμμα των πολιτικών αρχηγών στην 86η ΔΕΘ

Νίκος Δένδιας: Ενημερώνει ΟΗΕ και ΝΑΤΟ για τις τουρκικές προκλήσεις

Οικονόμου: Η ενεργειακή κρίση απαιτεί κοινές ευρωπαϊκές λύσειςΣΧΟΛΙΑ