• First Top Stories

    Ζωή: Να φύγει η οικογενειοκρατία του Μαξίμου

    • NewsRoom


    Η παρουσίαση του νέου κόμματος, «Πλεύση Ελευθερίας», από την Ζωή Κωνσταντοπούλου στο θέατρο «Χυτήριο» είναι γεγονός. Με την ομιλία της κα. Κωνσταντοπούλου έγιναν κατανοητά -και με το παραπάνω-  τα 6 «Δέλτα» και ότι το βασικό χαρακτηριστικό του κόμματος-κινήματος είναι ο αγώνας για την ελευθερία, την ανεξαρτησία της χώρας από τά μνημονιακά δεσμά και οποιουδήποτε άλλου μορφώματος, όπως η ίδια ανέφερε.

    Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, όταν εμφανίστηκε στο θέατρο δέχθηκε το θερμό και έντονο καλωσόρισμα των παρευρισκόμενων ενώ τραγουδούσε το τραγούδι που συνόδευε την είσοδό της, «People have the power» (Οι άνθρωποι έχουν την δύναμη, την εξουσία), δίνοντας έτσι γρήγορα-γρήγορα το δικό της πολιτικό μήνυμα.

    Οι τρεις ομιλητές

    Σταύρος Παπαϊωάννου

    Σταύρος Παπαϊωάννου - Ζωή Κωνσταντοπούλου. Την ώρα που η τελευταία υπέγραφε τη διακήρυξη του κόμματος
    Σταύρος Παπαϊωάννου – Ζωή Κωνσταντοπούλου. Την ώρα που η τελευταία υπέγραφε τη διακήρυξη του κόμματος

    Τον πρόλογο της εκδήλωσης έκανε ο φοιτητής Οικονομικών, Σταύρος Παπαϊωάννου, ο οποίος συμμετείχε και στην Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους (ύστερα από πρόταση της κα. Κωνσταντοπούλου), αρχίζοντας την ομιλία του: «Τα ψαρά μαλλιά έχουν λιγοστεύσει», δεδομένου ότι ήταν πολλοί οι νέοι που παρευρίσκονταν. Συνέχισε δίνοντας έμφαση στη σημασία της συμβολής όλων των πολιτών προς την επίλυση των κοινωνικών προβλημάτων ακόμα και «αν έχουμε διαβάσει διαφορετικά βιβλία ή έχουμε διαβάσει τα ίδια βιβλία με διαφορετικό τρόπο».

    Πέπη Ρηγοπούλου

    11Έπειτα, το λόγο πήρε η Πέπη Ρηγοπούλου, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και συγγραφέας, η οποία καταδίκασε τη δημόσια και ιδιωτική σπίλωση που παρατηρείται προς το πρόσωπο της Ζωής Κωνσταντοπούλου, εκτιμώντας ότι είναι ανήθικο από την στιγμή που η τελευταία τήρησε τα όσα είχε πει και υποσχεθεί στους Έλληνες πολίτες. Δηλαδή τη μη ψήφιση μνημονίων, τη σωστή και δημοκρατική λειτουργία του Κοινοβουλίου (για όσο ήταν Πρόεδρος της Βουλής). Παράλληλα, όμως υπογράμμισε την ανάγκη για ανεξαρτησία και αυτονομία της σκέψης των πολιτών.

    Eric Coquerel

    Eric Coquerel - Ζωή Κωνσταντοπούλου
    Eric Coquerel – Ζωή Κωνσταντοπούλου

    Τελευταίος ομιλητής, ήταν ο Eric Coquerel, Γάλλος πολιτικός- συντονιστής και στέλεχος του Αριστερού Κόμματος, ο οποίος εκπροσωπούσε ουσιαστικά τον Jean-Luc Mélenchon που διεκδικεί την Προεδρία της Γαλλίας στις γαλλικές εθνικές εκλογές. Ο κ. Coquerel εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι εξαπατήθηκε από τον Αλέξη Τσίπρα, καθότι ο ίδιος και το κόμμα του νόμιζαν ότι τον Ιανουάριο του 2015 είχε επιτέλους έρθει η αριστερά στην Ευρώπη, και ξεκίνησε από την Ελλάδα, αλλά τελικά ο Πρωθυπουργός υπέκυψε στην Angela Merkel.

    Τον χαροποιεί όμως, η ίδρυση του κόμματος «Πλεύση Ελευθερίας» από την Ζωή Κωνσταντοπούλου την οποία χαρακτήρισε ως «επαναστάτρια», επισημαίνοντας ταυτόχρονα τη δύσκολη αποστολή της ίδιας και του ελληνικού λαού. Τέλος, ευχήθηκε οι άνεμοι που θα βρουν το πλοίο που απεικονίζεται ως σύμβολο του κόμματος, να είναι δυνατοί με κατεύθυνση βέβαια τους στόχους που ορίζονται και στην ιδρυτική διακήρυξη.

    Τι είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου

    1
    Κατά την είσοδο της κα. Κωνσταντοπούλου, όταν τραγουδούσε το τραγούδι «People have the power»

    Η κα. Κωνσταντοπούλου, φανερά χαρούμενη για τη μέρα της παρουσίασης του κόμματός της, έδωσε το χαρακτήρα του πολιτικού οργανισμού, ο οποίος είναι αγώνας και πάλη προς την ελευθερία και την ανεξαρτησία, με βασικό πυλώνα τη σύγκρουση της κοινωνίας με το αυταρχικό και απολυταρχικό καθεστώς, τα συμφέροντα, τη χρεοκρατία, τη δανειοκρατία και τη μιντιακή τρομοκρατία, όπως ανέφερε.

    Επισήμανε, ταυτόχρονα, ότι αυτός ο αγώνας δεν έχει στόχο μόνο την Ελλάδα αλλά και όλους τους λαούς, προκειμένου να επιτευχθεί η αποδέσμευσή τους από την ολιγαρχία. «Είναι ώρα για λιγότερα λόγια και περισσότερες πράξεις» τόνισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου

    3

    Έκανε βέβαια επίθεση στους παλιούς συντρόφους της, χαρακτηρίζοντάς τους ως «ανθρωπάκια» που κυβερνούν αψηφώντας το μεγαλειώδες «Όχι» του λαού στο δημοψήφισμα, εκτιμώντας πως η τότε περίοδος είναι ένα πραξικόπημα.

    Η κα. Κωνσταντοπούλου, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι στους στόχους της είναι ο αγώνας για θεσμοθέτηση υποχρεωτικών δημοψηφισμάτων, για διεκδίκηση των κλεμμένων αρχαιολογικών θησαυρών, για δημόσιο έλεγχο Κεντρικής Τράπεζας αλλά και τον αγώνα για αποκήρυξη του δημοσίου χρέους και για διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών του γερμανικού κράτους προς την χώρα μας.

    7

    Τελείωσε την ομιλία της, λέγοντας ότι η ίδια αγωνίζεται και είναι στην πρώτη γραμμή του κοινωνικού αγώνα από το 2012, από όταν αποφάσισε θα βάλει και υποψηφιότητα τις εθνικές εκλογές, δίνοντας την προσωπική της σφραγίδα, την προσωπική της εγγύηση για το γεγονός θα κάνει το ίδιο και τώρα.



    ΣΧΟΛΙΑ