Menu
-0.75%
Τζίρος: 222.57 εκατ.

Eurobank: Σε ξένους επενδυτές το 90% της έκδοσης των Πράσινων Ομολογιών €600 εκατ. – Υπερκάλυψη 2,5 φορές

Όλα όσα έγιναν στη Βουλή: Οι απειλές, οι καβγάδες και τα… «άει στο διάολο», «το παραχέ@@τε» [βίντεο]

Όλα τα είχε η μαραθώνια συζήτηση στη Βουλή για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση Novartis που ολοκληρώθηκε μετά από 20 ώρες καταλήγοντας στην απόφαση της πλειοψηφίας για την παραπομπή και των 10 πολιτικών προσώπων. Σκληρές αντιπαραθέσεις και εντάσεις στιγμάτισαν τη συνεδρίαση με τους τόνους να ανεβαίνουν πολλές φορές και τις αντιδράσεις των βουλευτών να […]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Novartis: Αισιόδοξα μηνύματα από πειραματικό χάπι για την σκλήρυνση κατά πλάκας – Σε άνοδο η μετοχή
Άδωνις Γεωργιάδης: «Ξαναζεσταμένο φαγητό» η Novartis – Οι αιχμές για ΣΥΡΙΖΑ, Σαλμά και οι εκλογές του 2027
Νέα «πυρά» Γεωργιάδη σε Σαλμά: Να αφήσει τους λεονταρισμούς σε μένα και να κάνει αλλού μηνύσεις, όχι σε μένα
Για να μας βλέπεις πιο συχνά στα αποτελέσματα αναζήτησης Add mononews.gr on Google
Όλα τα είχε η μαραθώνια συζήτηση στη Βουλή για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση Novartis που ολοκληρώθηκε μετά από 20 ώρες καταλήγοντας στην απόφαση της πλειοψηφίας για την παραπομπή και των 10 πολιτικών προσώπων. Σκληρές αντιπαραθέσεις και εντάσεις στιγμάτισαν τη συνεδρίαση με τους τόνους να ανεβαίνουν πολλές φορές και τις αντιδράσεις των βουλευτών να βγαίνουν εκτός ορίων.

Οι στιγμές που ξεχώρισαν: 

Η ένταση ξεκίνησε με τη έναρξη σχεδόν της συνεδρίασης όταν η αντιπρόεδρος της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου απευθυνόμενη στον βουλευτή της ΝΔ Χαράλαμπο Αθανασίου που ζητούσε να λάβει το λόγο για να τοποθετηθεί επί της διαδικασίας ακούστηκε να λέει «άι στο διάολο».

https://youtu.be/3g63aVWYh68

Η απάντηση Χριστοδουλοπούλου

«Σε καμία στιγμή της διαδικασίας την οποία διηύθυνα σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής δεν χρησιμοποίησα απαξιωτική ή υβριστική έκφραση και ειδικά ενάντια στον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου».

Αυτό τονίζει σε γραπτή δήλωσή της η γ’ αντιπρόεδρος της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου, και προσθέτει:

«Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι, όταν πήρε το λόγο ο κ. Αθανασίου και κατήγγειλε το ως άνω περιστατικό, δεν κατάλαβα ότι αναφερόταν σε εμένα και δήλωσα ότι δεν άκουσα τι ειπώθηκε και ότι όποιος και αν το είπε είναι τουλάχιστον αστοχία και αγένεια εκ μέρους του, γι’ αυτό πρέπει να διαγραφεί από τα πρακτικά».

«Κάποιοι ενδεχομένως μου την έχουν “στημένη”, αλλά η συγκεκριμένη κατασκευή καλό είναι να μην τους οδηγεί να θεωρούν ότι μπορούν να την αξιοποιήσουν για να με πλήξουν», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η κ. Χριστοδουλοπούλου.

Η επόμενη σκληρή αντιπαράθεση καταγράφηκε μετά την τοποθέτηση του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου με όσα είπε να προκαλούν την αντίδραση του Άδωνι Γεωργιάδη που κάλεσε τον αναπληρωτή υπουργό να απαντήσει εάν θα δεχθεί την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπήρξαν συνομιλίες με τους εισαγγελείς που διενεργούν την έρευνα.

Ένταση προκλήθηκε και όταν μιλούσε ο πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμένος με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη.

Ο κ. Πολάκης φέρεται να έβαλε τα γέλια προκαλώντας την αντίδραση αρχικά του Γιώργου Κουμουτσάκου που του είπε αυστηρά «μην γελάς!» και στη συνέχεια του Βασίλη Κικίλια που του είπε «Σταμάτα! Είναι ντροπή να γελάς όταν μιλάει ένας άνθρωπος που τον διασύρετε και δε είναι καν στην πολιτική».

https://youtu.be/4zc1LEzAE7Y

Όταν στο βήμα της Βουλής βρέθηκε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σημειώθηκε διαπληκτισμός με τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, με αφορμή ερώτηση του τελευταίου προς τον κ. Σαμαρά για τον χρόνο της ομιλίας του.

Αμέσως μετά το έντονο φραστικό επεισόδιο του κ. Σαμαρά με τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, μόλις ο πρώην πρωθυπουργός ξεκίνησε εκ νέου την ομιλία του ακούστηκε από την αίθουσα η φράση «το παραχέ…». Αυτό έκανε έξαλλο τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος απευθυνόμενος προς τον φορέα της ανέφερε: «Πες τη δυνατά αν είσαι άνδρας!».

Με παρέμβαση του κ. Βούτση η έκφραση σβήστηκε από τα πρακτικά.

 Η Προανακριτική Επιτροπή θα απαρτίζεται από 21 μέλη (10 από τον ΣΥΡΙΖΑ, πέντε από την ΝΔ και ένας από κάθε ένα από τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης). Η Επιτροπή θα έχει χρονική διάρκεια ενός μηνός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Υπόθεση Novartis: Προανακριτική και για τα δέκα πρόσωπα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτοί είναι οι 10 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα συμμετέχουν στην Προανακριτική

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σαμαράς για Novartis: Δεν ήρθα να απολογηθώ για το γελοίο κατηγορητήριο

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

Μοιραστείτε την άποψή σας

Σχόλια
Οδηγίες

Για να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης και η Motor Oil: Από τα 19,08 στα 60,15 ευρώ η μετοχή – Πώς ξαναέκτισε μια χρηματιστηριακή αυτοκρατορία

Τι συμβαίνει με ΑΕΜ, ΕΥΔΑΠ και ΕΛΠΕ, η εκδίκηση του Γιάννη Βαρδινογιάννη, ο άφαντος Τόλης Β., τα super deal του Βαφειά, η απάντηση του Αίσωπου για τις Σπέτσες και οι γεροντοέρωτες θιασάρχη με καλλονή ηθοποιό

Χάρης Βαφειάς: Πούλησε δύο τάνκερ που είχε εξαγοράσει το 2022 σχεδόν στη διπλάσια τιμή

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Axios: Το νέο σχέδιο Τραμπ για το Ιράν βάζει στο στόχαστρο ιρανικά δεξαμενόπλοια για την προστασία του Ορμούζ
Νέα απάντηση Γεωργιάδη για τις επιλογές φύλου στον ΕΟΠΥΥ: «Δεν υπηρέτησα και δεν υπηρετώ τη woke ατζέντα»
Γερμανία–Ρωσία: Στο «κόκκινο» η ένταση μετά το drone στη Λειψία – Πυρά Πούτιν σε Ζελένσκι και Βερολίνο
Πραγματοποιήθηκε η α’ φάση διορισμών αναπληρωτών εκπαιδευτικών – Αναλυτικά η κατανομή των προσλήψεων
Νέα μεγάλη κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή: Πλήγματα ΗΠΑ στο Ιράν, αντίποινα Τεχεράνης με επιθέσεις σε αμερικανικές βάσεις
Ο μπαταχτσής και ο ατυχής
Η δημοσιονομική κρίση νέα απειλή στις αγορές
Ομόλογα, AI και μετοχές: κάτι δεν ισορροπεί στην Αμερική
Το σχέδιο του Μαξίμου απέναντι στον Σαμαρά – Τι θα απαντήσει στη ΔΕΘ ο Μητσοτάκης
Τι θα κάνει ο Καραμανλής με Σαμαρά, ο καυγάς στη δεξιά πολυκατοικία, το μήνυμα Δένδια, και ποιος είναι ο Μπόνο της Βουλής