Menu
0.65%
Τζίρος: 247.74 εκατ.

Τράπεζα Κύπρου: «Χρυσή» επιστροφή στους μετόχους – Μέρισμα έως 90% των κερδών και στόχος το 100%

Όλα όσα έγιναν στη Βουλή: Οι απειλές, οι καβγάδες και τα… «άει στο διάολο», «το παραχέ@@τε» [βίντεο]

Όλα τα είχε η μαραθώνια συζήτηση στη Βουλή για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση Novartis που ολοκληρώθηκε μετά από 20 ώρες καταλήγοντας στην απόφαση της πλειοψηφίας για την παραπομπή και των 10 πολιτικών προσώπων. Σκληρές αντιπαραθέσεις και εντάσεις στιγμάτισαν τη συνεδρίαση με τους τόνους να ανεβαίνουν πολλές φορές και τις αντιδράσεις των βουλευτών να […]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άδωνις Γεωργιάδης: «Ξαναζεσταμένο φαγητό» η Novartis – Οι αιχμές για ΣΥΡΙΖΑ, Σαλμά και οι εκλογές του 2027
Νέα «πυρά» Γεωργιάδη σε Σαλμά: Να αφήσει τους λεονταρισμούς σε μένα και να κάνει αλλού μηνύσεις, όχι σε μένα
Άδωνις Γεωργιάδης για Σαλμά: «Η μεγαλύτερη δικαίωση της σταδιοδρομίας μου» – Η απάντηση για Novartis και τις καταγγελίες
Για να μας βλέπεις πιο συχνά στα αποτελέσματα αναζήτησης Add mononews.gr on Google
Όλα τα είχε η μαραθώνια συζήτηση στη Βουλή για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση Novartis που ολοκληρώθηκε μετά από 20 ώρες καταλήγοντας στην απόφαση της πλειοψηφίας για την παραπομπή και των 10 πολιτικών προσώπων. Σκληρές αντιπαραθέσεις και εντάσεις στιγμάτισαν τη συνεδρίαση με τους τόνους να ανεβαίνουν πολλές φορές και τις αντιδράσεις των βουλευτών να βγαίνουν εκτός ορίων.

Οι στιγμές που ξεχώρισαν: 

Η ένταση ξεκίνησε με τη έναρξη σχεδόν της συνεδρίασης όταν η αντιπρόεδρος της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου απευθυνόμενη στον βουλευτή της ΝΔ Χαράλαμπο Αθανασίου που ζητούσε να λάβει το λόγο για να τοποθετηθεί επί της διαδικασίας ακούστηκε να λέει «άι στο διάολο».

https://youtu.be/3g63aVWYh68

Η απάντηση Χριστοδουλοπούλου

«Σε καμία στιγμή της διαδικασίας την οποία διηύθυνα σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής δεν χρησιμοποίησα απαξιωτική ή υβριστική έκφραση και ειδικά ενάντια στον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου».

Αυτό τονίζει σε γραπτή δήλωσή της η γ’ αντιπρόεδρος της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου, και προσθέτει:

«Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι, όταν πήρε το λόγο ο κ. Αθανασίου και κατήγγειλε το ως άνω περιστατικό, δεν κατάλαβα ότι αναφερόταν σε εμένα και δήλωσα ότι δεν άκουσα τι ειπώθηκε και ότι όποιος και αν το είπε είναι τουλάχιστον αστοχία και αγένεια εκ μέρους του, γι’ αυτό πρέπει να διαγραφεί από τα πρακτικά».

«Κάποιοι ενδεχομένως μου την έχουν “στημένη”, αλλά η συγκεκριμένη κατασκευή καλό είναι να μην τους οδηγεί να θεωρούν ότι μπορούν να την αξιοποιήσουν για να με πλήξουν», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η κ. Χριστοδουλοπούλου.

Η επόμενη σκληρή αντιπαράθεση καταγράφηκε μετά την τοποθέτηση του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου με όσα είπε να προκαλούν την αντίδραση του Άδωνι Γεωργιάδη που κάλεσε τον αναπληρωτή υπουργό να απαντήσει εάν θα δεχθεί την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπήρξαν συνομιλίες με τους εισαγγελείς που διενεργούν την έρευνα.

Ένταση προκλήθηκε και όταν μιλούσε ο πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμένος με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη.

Ο κ. Πολάκης φέρεται να έβαλε τα γέλια προκαλώντας την αντίδραση αρχικά του Γιώργου Κουμουτσάκου που του είπε αυστηρά «μην γελάς!» και στη συνέχεια του Βασίλη Κικίλια που του είπε «Σταμάτα! Είναι ντροπή να γελάς όταν μιλάει ένας άνθρωπος που τον διασύρετε και δε είναι καν στην πολιτική».

https://youtu.be/4zc1LEzAE7Y

Όταν στο βήμα της Βουλής βρέθηκε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σημειώθηκε διαπληκτισμός με τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, με αφορμή ερώτηση του τελευταίου προς τον κ. Σαμαρά για τον χρόνο της ομιλίας του.

Αμέσως μετά το έντονο φραστικό επεισόδιο του κ. Σαμαρά με τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, μόλις ο πρώην πρωθυπουργός ξεκίνησε εκ νέου την ομιλία του ακούστηκε από την αίθουσα η φράση «το παραχέ…». Αυτό έκανε έξαλλο τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος απευθυνόμενος προς τον φορέα της ανέφερε: «Πες τη δυνατά αν είσαι άνδρας!».

Με παρέμβαση του κ. Βούτση η έκφραση σβήστηκε από τα πρακτικά.

 Η Προανακριτική Επιτροπή θα απαρτίζεται από 21 μέλη (10 από τον ΣΥΡΙΖΑ, πέντε από την ΝΔ και ένας από κάθε ένα από τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης). Η Επιτροπή θα έχει χρονική διάρκεια ενός μηνός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Υπόθεση Novartis: Προανακριτική και για τα δέκα πρόσωπα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτοί είναι οι 10 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα συμμετέχουν στην Προανακριτική

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σαμαράς για Novartis: Δεν ήρθα να απολογηθώ για το γελοίο κατηγορητήριο

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

Μοιραστείτε την άποψή σας

Σχόλια
Οδηγίες

Για να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στον Σκορπιό το mega yacht Loon των 75 εκατομμυρίων δολαρίων (φωτό + βίντεο)

Xρηματιστήριο: Το τοπίο στην αγορά μετά τις 2.600, οι κινήσεις σε Aktor, Credia, Metlen, τράπεζες, Στασινόπουλο, ΔΕΗ, διυλιστήρια

Γιάννης Σαραντίτης: Ποιος είναι ο ανερχόμενος εφοπλιστής, μεγαλοεπενδυτής στο real estate και… φανατικός ΑΕΚτζής

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ελπίζουν να κλειστεί ακόμη και σήμερα συμφωνία για το Ορμούζ – Πτώση για 3η ημέρα στο πετρέλαιο
Μετρό Θεσσαλονίκης: Στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση της επέκτασης προς Καλαμαριά – Πότε θα ανοίξουν οι σταθμοί
Ο πραγματικός αντίπαλος του Κυριάκου Μητσοτάκη
Όταν ο γιατρός περνάει τα όρια
Κατάρ: Σε προχωρημένο στάδιο οι προσπάθειες αποκλιμάκωσης μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν
Χερσώνα: Ρωσικό drone καταδιώκει και τραυματίζει πλανόδιο πωλητή – Βίντεο
Νέο «τρολάρισμα» του Θανάση Αυγερινού στη Μαρία Καρυστιανού: Το πραγματικό σχέδιο ήταν η απαγωγή της ηγεσίας
Ρούμπιο για Βενεζουέλα: Η πολιτική μετάβαση θα χρειαστεί μήνες, αλλά όχι χρόνια
Αιγαίο: Συνεχίζονται οι τουρκικές παραβιάσεις από UAV την Τρίτη
CNN: Πώς ο Τραμπ έγινε ο νέος καταλύτης για τις τιμές του πετρελαίου