Οι στιγμές που ξεχώρισαν: 

Η ένταση ξεκίνησε με τη έναρξη σχεδόν της συνεδρίασης όταν η αντιπρόεδρος της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου απευθυνόμενη στον βουλευτή της ΝΔ Χαράλαμπο Αθανασίου που ζητούσε να λάβει το λόγο για να τοποθετηθεί επί της διαδικασίας ακούστηκε να λέει «άι στο διάολο».

Η απάντηση Χριστοδουλοπούλου

«Σε καμία στιγμή της διαδικασίας την οποία διηύθυνα σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής δεν χρησιμοποίησα απαξιωτική ή υβριστική έκφραση και ειδικά ενάντια στον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου».

Αυτό τονίζει σε γραπτή δήλωσή της η γ’ αντιπρόεδρος της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου, και προσθέτει:

«Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι, όταν πήρε το λόγο ο κ. Αθανασίου και κατήγγειλε το ως άνω περιστατικό, δεν κατάλαβα ότι αναφερόταν σε εμένα και δήλωσα ότι δεν άκουσα τι ειπώθηκε και ότι όποιος και αν το είπε είναι τουλάχιστον αστοχία και αγένεια εκ μέρους του, γι’ αυτό πρέπει να διαγραφεί από τα πρακτικά».

«Κάποιοι ενδεχομένως μου την έχουν “στημένη”, αλλά η συγκεκριμένη κατασκευή καλό είναι να μην τους οδηγεί να θεωρούν ότι μπορούν να την αξιοποιήσουν για να με πλήξουν», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η κ. Χριστοδουλοπούλου.

Η επόμενη σκληρή αντιπαράθεση καταγράφηκε μετά την τοποθέτηση του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου με όσα είπε να προκαλούν την αντίδραση του Άδωνι Γεωργιάδη που κάλεσε τον αναπληρωτή υπουργό να απαντήσει εάν θα δεχθεί την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπήρξαν συνομιλίες με τους εισαγγελείς που διενεργούν την έρευνα.

Ένταση προκλήθηκε και όταν μιλούσε ο πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμένος με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη.

Ο κ. Πολάκης φέρεται να έβαλε τα γέλια προκαλώντας την αντίδραση αρχικά του Γιώργου Κουμουτσάκου που του είπε αυστηρά «μην γελάς!» και στη συνέχεια του Βασίλη Κικίλια που του είπε «Σταμάτα! Είναι ντροπή να γελάς όταν μιλάει ένας άνθρωπος που τον διασύρετε και δε είναι καν στην πολιτική».

Όταν στο βήμα της Βουλής βρέθηκε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σημειώθηκε διαπληκτισμός με τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, με αφορμή ερώτηση του τελευταίου προς τον κ. Σαμαρά για τον χρόνο της ομιλίας του.

Αμέσως μετά το έντονο φραστικό επεισόδιο του κ. Σαμαρά με τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, μόλις ο πρώην πρωθυπουργός ξεκίνησε εκ νέου την ομιλία του ακούστηκε από την αίθουσα η φράση «το παραχέ…». Αυτό έκανε έξαλλο τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος απευθυνόμενος προς τον φορέα της ανέφερε: «Πες τη δυνατά αν είσαι άνδρας!».

Με παρέμβαση του κ. Βούτση η έκφραση σβήστηκε από τα πρακτικά.

 Η Προανακριτική Επιτροπή θα απαρτίζεται από 21 μέλη (10 από τον ΣΥΡΙΖΑ, πέντε από την ΝΔ και ένας από κάθε ένα από τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης). Η Επιτροπή θα έχει χρονική διάρκεια ενός μηνός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Υπόθεση Novartis: Προανακριτική και για τα δέκα πρόσωπα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτοί είναι οι 10 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα συμμετέχουν στην Προανακριτική

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σαμαράς για Novartis: Δεν ήρθα να απολογηθώ για το γελοίο κατηγορητήριο