• First Top Stories

    Όλα ανοιχτά για κυβέρνηση και ΑΝΕΛ – Οι καραμπόλες αν ο Παπαχριστόπουλος παραδώσει την έδρα

    • Νένα Σώκου


    Σε πρωτοφανή περιδίνηση έχει μπει η κοινοβουλευτική ζωή της χώρας μετά την αποχώρηση του Πάνου Καμμένου από τον κυβερνητικό συνασπισμό, την ψήφο υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών και τη διαγραφή βουλευτών από την ΚΟ των ΑΝΕΛ. Εξελίξεις αναμένεται να υπάρξουν αύριο, όταν και εάν ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος προχωρήσει τελικά στην παράδοση της έδρας, όπως έχει δεσμευτεί ότι θα πράξει.

    Πρώτος επιλαχών εκλεγμένος με τους ΑΝΕΛ, για να πάρει την έδρα, είναι ο Τέρενς Κουίκ. Το αμέσως επόμενο ερώτημα είναι τι θα κάνει ο κ. Κουίκ, ο οποίος εδώ και καιρό έχει διαχωρίσει την θέση του από τους ΑΝΕΛ λόγω διαφωνιών με τον Πάνο Καμμένο, αν δηλαδή θα κρατήσει την έδρα.

    Σε περίπτωση που ο κ. Κουίκ αποφασίσει να μην κρατήσει την έδρα, όπως ζητά επιμόνως ο κ. Καμμένος, τότε η κυβέρνηση χάνει την εύθραυστη πλειοψηφία των 151 που είχε εξασφαλίσει με τον κ. Παπαχριστόπουλο. Ωστόσο, μια τέτοια εξέλιξη δεν θεωρείται πιθανή, καθώς φαίνεται ότι ο κ. Κουίκ δεν θα κάνει το χατήρι του αρχηγού των ΑΝΕΛ, θα κρατήσει τελικά την έδρα και θα συμπλεύσει με τον ΣΥΡΙΖΑ.

    Από την άλλη, αν ο κ. Κουίκ δεν παραδώσει την έδρα στον επόμενο επιλαχόντα των ΑΝΕΛ, η κοινοβουλευτική ομάδα του Πάνου Καμμένου βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού με μόνο τέσσερις βουλευτές εκλεγμένους με τα ψηφοδέλτια των ΑΝΕΛ. Μοναδική σανίδα σωτηρίας θα αποτελούσε μια πολιτική απόφαση του προεδρείου της Βουλής, με διαφορετική ερμηνεία των άρθρων 15 και 16 του Κανονισμού της Βουλής, η οποία θα επέτρεπε να προσμετρηθεί στην κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ ο εκλεγμένος με την Ένωση Κεντρώων, Αριστείδης Φωκάς.

    Μπροστά στον κίνδυνο να πάθει ό,τι έπαθε ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο Πάνος Καμμένος εξαπολύει απειλές με κάθε ευκαιρία, στέλνοντας μήνυμα στην κυβέρνηση ότι «δεν θα κάνει παρέλαση», δηλαδή δεν θα αντέξει μέχρι την 25η Μαρτίου.

    «Ο Τσίπρας με πούλησε 100 φορές» είπε σήμερα στον ΣΚΑΪ και επανέλαβε πως θεωρεί «αιτία πολέμου» το ενδεχόμενο να διαλυθεί η ΚΟ των ΑΝΕΛ. «Εμείς κάποιες φορές θα πίνουμε γκαζόζα στη Βουλή και αν στον ανασχηματισμό δεν αλλάξει όσους προέρχονται από τους ΑΝΕΛ, τότε έχουμε πόλεμο» είπε.

    «Εάν προχωρήσουν σε βρώμικες κινήσεις και τέτοιου είδους μεθοδεύσεις θα πρέπει να ξέρουν ότι παρέλαση δεν θα κάνουμε» συμπλήρωσε.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Καμμένος: Εγώ είπα στον Φωκά να πάει να πιει… γκαζόζα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αρχή εξελίξεων για τους ΑΝΕΛ: Αύριο παραδίδω την έδρα μου, λέει ο Παπαχριστόπουλος



    ΣΧΟΛΙΑ