• Πολιτική

    Ο Βούτσης υπάκουσε στην εντολή Τσίπρα: Τελικά, δεν θα αλλάξουμε τον Κανονισμό της Βουλης

    • NewsRoom
    Νίκος Βούτσης

    Νίκος Βούτσης . Πρόεδρος Βουλής


    Στην αναμενόμενη «αλλαγή στάσης», μετά την επιστολή του Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να μην αλλάξει τελικά ο Κανονισμός της Βουλής, προχώρησε ο Νίκος Βούτσης, εκτελώντας τις εντολές της κυβέρνησης, καταστρατηγώντας στην πράξη το αυτοδιοίκητο του κοινοβουλίου.

    Όπως ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της Βουλής κατά την έναρξη της επιτροπής του Κανονισμού του Κοινοβουλίου, δεν πρόκειται να επεκταθεί η συζήτηση για αλλαγές στα άρθρα που αφορούν τους αρχηγούς πολιτικών κομμάτων και την συγκρότηση των κοινοβουλευτικών ομάδων.

    Η απόφαση του Βούτση έρχεται μέσα σε πλήθος αντιδράσεων από την αντιπολίτευση, καθώς ΝΔ και ΚΙΝΑΛ τον κατηγορούν πως συμπεριφέρεται ως κομματικός παράγοντας του ΣΥΡΙΖΑ και όχι ως πραγματικός πρόεδρος του Κοινοβουλίου. Άλλωστε, πριν την επιστολή του Αλέξη Τσίπρα, ο ίδιος Νίκος Βούτσης, μιλώντας στο ρ/σ Αθήνα 9,84 εμφανιζόταν έτοιμος να προχωρήσει σε ενίσχυση του ρόλου των κομμάτων και των πολιτικών αρχηγών, επειδή ξαφνικά εντοπίστηκε η ανάγκη να σεβαστούν και να ενισχύσουν τον ρόλο των Κομμάτων.

    «Δεν πρόκειται να γίνει καμία παρέμβαση σε αυτή την ουσιώδη διάταξη σε σχέση με τη λειτουργία του Κοινοβουλίου. Από εκεί και πέρα η υποστήριξη του κόμματος, η οποία γίνεται έτσι κι αλλιώς από τη νομοθεσία -ανεξάρτητα αν είναι μέσα ή όχι στη Βουλή κι ανεξάρτητα από το πόσους έχει ως βουλευτές-, είναι καθήκον όλων μας και επ’ αυτού θα γίνει η όποια συζήτηση πρόκειται να γίνει», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Βουλής.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Άτακτη υποχώρηση Τσίπρα μπροστά στην κατακραυγή



    ΣΧΟΛΙΑ