• Πολιτική

    Ο Τσίπρας επενδύει στον θάνατο και η Φώφη… συντάσσεται με το λαϊκισμό;

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    • Αλίκη Χατζή


    Η ψηφοφορία στη βουλή για την επιβολή κυρώσεων σε όσους εμπλέκονται στην έκδοση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης, έδειξε πολλά και δημιούργησε απορίες.

    Η κυβερνητική πλειοψηφία επέλεξε τον δρόμο του ορθολογισμού.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε επιβεβαιώνοντας ότι επενδύει στην θανατηφόρα πανδημία, προσδοκώντας ταπεινά κομματικά οφέλη και το ΚΙΝΑΛ απείχε από τη διαδικασία προξενώντας αρνητική έκπληξη, καθώς συντάχθηκε με το μέτωπο του λαϊκισμού και του παραλόγου.

    Είναι προφανές ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης , αλλά και η παράταξη που αυτοπροβάλλεται ως η φωνή του ορθολογισμού, προσπαθούν απεγνωσμένα να δώσουν στην πανδημία πολιτικά χαρακτηριστικά με ιδεολογικές προεκτάσεις.

    Το ζήτημα αυτό δεν αντέχει προφανώς σε καμιά κριτική, διάλογο ή λογική προσέγγιση. Η στάση και των δύο είναι απλά ανεύθυνη έως εγκληματική και ηθικά ανεπίτρεπτη έως απαράδεκτη.

    Κι όμως, η Αριστερά του Αλέξη Τσίπρα δεν δείχνει να συγκινείται από τους νεκρούς κι απ’ την παγκόσμια προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας.

    Αντίθετα, την αντιμετωπίζει ως μια ακόμα αφορμή για την δημιουργία αντιδεξιού μετώπου του οποίου καλείται να ηγηθεί – στο όνομα των λαϊκών αγώνων που δεν σταματούν ούτε σε περιόδους γενικής θανατηφόρου πανδημίας.

    Μπορεί όλος ο πλανήτης να τηρεί μέτρα έκτακτης υγειονομικής (το τονίζουμε αυτό) ανάγκης, ο τιμημένος ΣΥΡΙΖΑ όμως με μπροστάρη τον (εμβολιασμένο πια) Παύλο Πολάκη, συνεχίζει να συμμετέχει σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και κινητοποιήσεις ανεμβολίαστων υγειονομικών.

    Την ώρα που η χώρα πληρώνει βαρύτατο οικονομικό και κοινωνικό τίμημα εξακολουθεί να επενδύει την πολιτική του επιβίωση στην διασπορά του ιού: Από τη μια εγκαλεί την κυβέρνηση για την μη ορθή διαχείριση της πανδημίας και από την άλλη υποθάλπει τις παράνομες συμπεριφορές που στρέφονται πρωτίστως εναντίον της κοινωνίας – και κυρίως των αδύναμων μελών της. Τεράστιο έλλειμμα σοβαρότητας από μέρους όλων όσων του παρέχουν πολιτική κάλυψη, θα ήταν ο πιο επιεικής χαρακτηρισμός!

    Είναι προφανές ότι ο Αλέξης Τσίπρας επιθυμεί την σύγκρουση και όχι την λύση.

    Επιθυμεί το χάος και όχι την επίλυση οποιουδήποτε προβλήματος. Απλώς, θολώνει τα νερά όταν μεταξύ της δήλωσης του περί «ξεστοκαρίσματος» του εμβολίου AstraZeneca και καταψήφισης των κυρώσεων σε όσους εκδίδουν πλαστά πιστοποιητικά, μιλά υπέρ του εμβολιασμού ή δίνει συνέντευξη για να ανακοινώσει τον εμβολιασμό του βουλευτή Παύλου Πολάκη.

    Δυστυχώς, ο Αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης φέρεται ωσάν το κόμμα του να μη διαθέτει κανέναν ηθικό φραγμό προκειμένου να προσκομίσει κάποιο πολιτικό όφελος. Η διάσταση αυτή να επενδύουν μαζικά στον θάνατο με αφορμή μια υγειονομικά ανεξέλεγκτη κατάσταση προσδοκώντας ταπεινά κομματικά οφέλη, είναι πρωτοφανής, τουλάχιστον στα μεταπολεμικά χρονικά. Δεν πρόκειται για πολιτικό κυνισμό αλλά για βαθύτατη ανθρωπιστική παρακμή.

    Είναι δεδομένο – δεν το κρύβουν άλλωστε – ότι ποντάρουν στο κίνημα των αρνητών του Covid -19, στους «αντιστασιακούς» που δεν φορούν μάσκα, στους «επιστήμονες της ζωής και του πεζοδρομίου» που αρνούνται τα εμβόλια, ώστε να στήσουν απέναντι σ’ ένα παγκόσμιο υγειονομικό πρόβλημα, ένα εθνικό αντικυβερνητικό μέτωπο προκειμένου να δημιουργήσουν συνθήκες αποδυνάμωσης του πολιτικού συστήματος και να εμφανιστούν ξανά ως αυτοί που θα καταργήσουν με την ίδια πολιτική τεχνοτροπία, με ένα νόμο και ένα άρθρο, τον Covid -19.

    Όπως κατήργησαν το μνημόνιο…

    Κι αν αυτό είναι το σχέδιο τακτικής του ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ, τί ακριβώς πράττει;

    Το κόμμα της Φώφης Γεννηματά υποτίθεται ότι επιδιώκει να πολιτεύεται εποικοδομητικά και ότι έχει ως στόχο τη διαφοροποίηση του από τις εξαλλοσύνες του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα.

    Αποφεύγοντας όμως σε αυτή τη συγκυρία να ψηφίσει κάτι αυτονόητο (έστω και με επίκληση της αρχής ότι δεν αναγνωρίζει την πρακτική των τροπολογιών της τελευταίας στιγμής), συντάσσεται με το μέτωπο του παραλόγου.

    Δεν αντιλαμβάνονται οι υπεύθυνοι του ΚΙΝΑΛ, ότι όσο συμμετέχουν στο όργιο λαϊκισμού και καιροσκοπισμού, είναι καταδικασμένοι να παραμείνουν σε επικίνδυνα χαμηλό μονοψήφιο νούμερο στις επόμενες εκλογές;

    Διαβάστε επίσης:

    ΑΠΑΞΙΩΜΕΝΟ Χρηματιστήριο: Ποτέ θα δράσει το Μέγαρο Μάξιμου; Οι περιπτώσεις της Πειραιώς, της Εθνικής και της Eurobank

    Γ. Οικονόμου: ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ ψάχνουν ψήφους ακόμη και στην παραβατικότητα



    ΣΧΟΛΙΑ