• Πολιτική

    Ο Τραμπ γκούγκλαρε τον εαυτό του και τώρα κατηγορεί την Google

    • NewsRoom
    τραμπ

    Ντόναλντ Τραμπ


    Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της Google την Τρίτη, κατηγορώντας την μηχανή αναζήτησης ότι κρύβει την «καλή» κάλυψη των media για τον ίδιο και προβάλλει μόνο ψευδείς ειδήσεις.

    Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Τραμπ αναφέρει ότι τα αποτελέσματα αναζήτησης στον όρο «Trump News» στο Google είναι εκείνα των «fake news media», όπως τα αποκαλεί, ενώ οι «καλές» ειδήσεις κρύβονται.

    «Τα αποτελέσμα της αναζήτησης στο Google για ”Ειδήσεις Τραμπ” δείχνουν μόνο τα ρεπορτάζ των Ψεύτικων Νέων Μέσων. Με άλλα λόγια, το έχουν ΝΟΘΕΥΣΕΙ και για μένα και για άλλους, έτσι ώστε σχεδόν όλες οι ειδήσεις είναι ΚΑΚΕΣ. Το Fake CNN πρωτοστατεί. Ρεπουμπλικάνικα/Συντηρητικά και Δίκαια Μέσα έχουν αποκλειστεί. Παράνομο? Το 96% των αποτελεσμάτων για ”Ειδήσεις Τραμπ” είναι από Εθνικά Αριστερά Media, πολύ επικίνδυνο. Η Google και οι άλλοι καταπιέζουν τις φωνές των Συντηρητικών και κρύβουν θετικές πλροφορίες και ειδήσεις. Ελέγχουν τι μπορούμε και τι δεν μπορούμε να δούμε. Αυτή είναι μία πολύ σοβαρή υπόθεση – και θα αντιμετωπιστεί…», τουίταρε ο αμερικανός πρόεδρος.

    https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1034371152204967936

    https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1034373707047882759

    Χωρίς να δίνει αποδείξεις για τους ισχυρισμούς του, ο Τραμπ απείλησε την Google τονίζοντας πως το θέμα θα «αντιμετωπιστεί».

    Η απάντηση της Google

    Η Google διέψευσε κατηγορηματικά τις κατηγορίες περί πολιτικών κινήτρων στα αποτελέσματα που εμφανίζει η κολοσσιαία μηχανή αναζήτησης, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς του προέδρου.

    «Όταν οι χρήστες πληκτρολογούν ερωτήσεις στη μπάρα αναζήτησης, ο στόχος μας είναι να διασφαλίζουμε ότι θα λάβουν τις πιο σχετικές απαντήσεις σε λίγα δευτερόλεπτα» ανέφερε η Google, η θυγατρική της Alphabet, σε ανακοίνωση που εξέδωσε. «Η αναζήτηση δεν χρησιμοποιείται για να θέσει κάποια πολιτική ατζέντα και δεν προκαταλαμβάνουμε τα αποτελέσματά μας υπέρ οποιασδήποτε πολιτικής ιδεολογίας» συνεχίζει, διαβεβαιώνοντας ότι κάθε χρόνο βελτιώνονται οι αλγόριθμοι που χρησιμοποιούνται ώστε να διασφαλίζεται ότι θα εμφανίζεται «υψηλής ποιότητας περιεχόμενο» που θα ανταποκρίνεται στις αναζητήσεις των χρηστών.

    «Εργαζόμαστε συνεχώς για να βελτιώσουμε την Αναζήτηση της Google και ποτέ δεν κατατάσσουμε τα αποτελέσματα για να χειραγωγήσουμε μια πολιτική άποψη», τονίζει επίσης η εταιρεία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν θα παραστεί στην κηδεία του Τζον Μακέιν

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα σκάνδαλα σιγοκαίνε τον Τραμπ, ο οποίος αντιστέκεται απειλώντας με κατάρρευση των αγορών



    ΣΧΟΛΙΑ