• Πολιτική

    Ο Τραμπ μετανιώνει για ένα πράγμα: Οι δασμοί στην Κίνα έπρεπε να είναι υψηλότεροι

    • NewsRoom


    Ο Ντόναλντ Τράμπ παραδέχτηκε ότι έχει δεύτερες σκέψεις σχετικά με την τον εμπορικό πόλεμο με την Κίνα – μέχρι που ο κορυφαίος εκπρόσωπός του αργότερα δήλωσε ότι εννοούσε ότι εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι δεν αύξησε ακόμη περισσότερο τους δασμούς.

    Ο Τραμπ έκανε τις συγκεκριμένες δηλώσεις στη διάρκεια της συνάντησης με τον Μπόρις Τζόνσον όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους εάν έχει δεύτερες σκέψεις.

    «Ναι, ασφαλώς» ήταν η απάντηση του Τραμπ και πρόσθεσε πως «έχει δεύτερες σκέψεις για τα πάντα».

    Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Στέφανι Γκρίσαμ διορθώνοντας τον Τραμπ είπε ότι οι δηλώσεις του παρερμηνεύθηκαν και ότι ο πρόεδρος απάντησε καταφατικά καθώς αυτό που ήθελε να πει ήταν ότι θα έπρεπε να βάλει υψηλότερους δασμούς.

    Ο Τραμπ ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα αυξήσει τους υπάρχοντες δασμούς, οι οποίοι θα εφαρμοστούν σε κινεζικά προϊόντα αξίας περίπου 250 δισ. δολαρίων , σε 30% από το 25% στις 1 Οκτωβρίου. Είπε επίσης ότι ένας νέος γύρος δασμών σε αγαθά 300 δισ. δολαρίων θα φτάσει στο 15% , από 10%. Η πρώτη παρτίδα αυτών των δασμών πρόκειται να ξεκινήσει την 1η Σεπτεμβρίου.

    Ο ρωτήθηκε επίσης εάν οι χώρες των G7 στη σύνοδο κορυφής στο Biarritz της Γαλλίας τον πίεσαν να εγκαταλείψει τον εμπορικό πόλεμο. “Όχι, καθόλου, δεν το έχω ακούσει καθόλου”, απάντησε.

    Αλλά αργότερα, ο Μπόρις Τζόνσον τον ώθησε να κάνει ακριβώς αυτό. “Είμαστε υπέρ της ειρήνης στο εμπόριο καθώς και την αποκλιμάκωσή του», είπε ο Τζόνσον.



    ΣΧΟΛΙΑ