Για να μας βλέπεις πιο συχνά στα αποτελέσματα αναζήτησης Add mononews.gr on Google

Με μοναδικό στόχο την αυτοδυναμία κατεβαίνει στις εκλογές η ΝΔ.

Μπορεί στις δημοσκοπήσεις να είναι πρώτη και με διαφορά από το δεύτερο κόμμα αλλά η ηγετική ομάδα γνωρίζει πολύ καλά πως μόνο εύκολη υπόθεση δεν είναι για να επιτευχθεί ο στόχος την ώρα μάλιστα που υπάρχει ισχυρό ενεχόμενο ο Αντώνης Σαμαράς να προχωρήσει στη δημιουργία νέου κόμματος.

1

Και όλα αυτά σε μια περίοδο που η κυβέρνηση διανύει το έβδομο έτος και όπως είναι φυσιολογικό υπάρχει και φθορά πέρα από τα όποια λάθη έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια.

Παρόλα αυτά στο Μαξίμου θεωρούν πως συνεχίζοντας την υλοποίηση του κυβερνητικού προγράμματος όταν έρθει η ώρα της κάλπης οι πολίτες θα μπορούν να κρίνουν και να συγκρίνουν στο τι είχε δεσμευθεί το 2023 ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τι έχει υλοποιηθεί ώστε να αποφασίσουν.

Έργα

Σε αυτό το πλαίσιο η κυβέρνηση παρά το γεγονός ότι είμαστε στα μέσα Ιουλίου δεν ρίχνει ρυθμούς και προχωρά στην παράδοση σημαντικών έργων υποδομής σε όλη τη χώρα. Τη Δευτέρα για παράδειγμα παρουσία του πρωθυπουργού υπογράφηκε η σύμβαση για τον τριπλό κόμβο Σκαραμαγκά. Την άλλη εβδομάδα και συγκεκριμένα στις 23 Ιουλίου παραδίδεται στην κυκλοφορία συνδέοντας τη Θεσσαλία με τη Δυτική Μακεδονία, ο αυτοκινητόδρομος Ε65, συνολικού μήκους 182,1 χιλιομέτρων και προϋπολογισμού 1,4 δις ευρώ ενώ στα τέλη Ιουλίου αναμένεται και η παράδοση της επέκτασης του Μετρό Θεσσαλονίκης προς την Καλαμαριά, η οποία περιλαμβάνει πέντε νέους σταθμούς για την εξυπηρέτηση της ανατολικής πλευράς της πόλης.

ΔΕΘ

Πέρα από αυτό όμως η κυβέρνηση τρέχει ήδη τον σχεδιασμό για τη ΔΕΘ με κυβερνητικά στελέχη να τονίζουν πως οι ανακοινώσεις δες θα αφορούν μόνο την επόμενη χρονιά αλλά την επόμενη τετραετία.

Νέο κόμμα

Την ίδια ώρα φουντώνουν τα σενάρια για νέο κόμμα από τον Αντώνη Σαμαρά ο οποίος φαίνεται σε μεγάλο βαθμό να έχει κλείσει και τα ψηφοδέλτια του σε όλη την χώρα.

Κυβερνητικά στελέχη πάντως σημειώνουν πως τους πρωθυπουργούς τους εκλέγουν οι πολίτες και όχι κάποιοι σε κλειστές πόρτες. Μάλιστα ο Παύλος Μαρινάκης πρόσθεσε ότι «δεν βάζουμε σε διαπραγμάτευση τα αυτονόητα, που είναι ο σεβασμός στην ετυμηγορία των πολιτών, το ποιο θα είναι το κυβερνών κόμμα, για τον τρόπο που θα κυβερνηθεί η χώρα, αλλά και για το πρόσωπο, το οποίο θα το επιλέξουν οι πολίτες και κανένας άλλος».

Και πρόσθεσε πως «παρά το ότι είμαστε στον έβδομο χρόνο της διακυβέρνησης και είναι λογικό σε αυτές τις περιπτώσεις να υπάρχει μια κόπωση του εκλογικού σώματος, το γεγονός ότι η ΝΔ είναι τόσο πολύ μπροστά στις δημοσκοπήσεις, είναι απόδειξη ότι μια μερίδα σημαντική των συμπολιτών μας βλέπει ότι γίνονται πολλά προς τη σωστή κατεύθυνση».

Όχι βέτο

Για το ενδεχόμενο νέου κόμματος από τον πρώην πρωθυπουργό θέση πήρε και ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Πιστεύω ότι θα κάνει κόμμα. Το ότι ο Σαμαράς μπορεί να μας βλάψει ως προς την συντηρητική μας ψήφο μπορεί, προφανώς κάτι θα μας κόψει» ανέφερε ο υπουργός Υγείας ο οποίος πήγε και ένα βήμα παραπέρα σε σχέση με το αν θα μπορούσε να υπάρξει συνεργασία ξεκαθαρίζοντας πως αυτό θα μπορούσε εάν δεν υπάρξει βέτο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Εάν ο κ. Σαμαράς δεν έθετε ως προϋπόθεση να είναι άλλος πρωθυπουργός θα σας έλεγα εφόσον ο ελληνικός λαός τον επιλέξει να είναι στην Βουλή όπως θα μιλάγαμε με τα υπόλοιπα κόμματα προφανώς θα μιλάγαμε και με τον Σαμαρά αλλά εάν ο όρος είναι “με άλλον πρωθυπουργό” προφανώς αυτό δεν μπορεί να γίνει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Διαβάστε επίσης

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στο Παρίσι για τη συνάντηση των 37 κρατών για την Ουκρανία – Τι συμφώνησε η Συμμαχία των Προθύμων

Τριπλός κόμβος Σκαραμαγκά: Υπογράφηκε η σύμβαση για το έργο-ανάσα της Δ. Αττικής μεταξύ ΜΕΤΚΑ και ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ – Μητσοτάκης: Διορθώνουμε ασθένειες πολλών δεκαετιών (βίντεο+pics)

Γεωργιάδης: Αν ο Σαμαράς μπει στη Βουλή και δεν επιμένει για άλλο πρωθυπουργό, θα συζητούσαμε μαζί του