• Πολιτική

    Ο ΣΥΡΙΖΑ όρισε την Ρένα Δούρου ως εκπρόσωπο για θέματα κλιματικής αλλαγής

    • NewsRoom
    Δούρου

    Ρένα Δούρου.


    Εκπρόσωπο για θέματα που αφορούν την κλιματική αλλαγή όρισε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ την πρώην περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, έπειτα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του κόμματος.

    Σύμφωνα με την σχετική απόφαση, ο ρόλος της θα είναι διατομεακός και θα αφορά την κλιματική αλλαγή, το περιβάλλον και την ενέργεια «τομείς με τους οποίους είχε ασχοληθεί ενεργά και ως περιφερειάρχης και από τις συμμετοχές της στο Συμβούλιο της Ευρώπης», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

    Μάλιστα όπως αναφέρεται η κα Δούρου ετοιμάζει ήδη  τις πρώτες της παρεμβάσεις σήμερα στη Ρόδο και τη Δευτέρα στην Ξάνθη.

    Η επιλογή της Ρένας Δούρου για τη θέση έχει μια ιδιαίτερη σημασία καθώς η πρώην περιφερειάρχης βρέθηκε στο επίκεντρο των αντιδράσεων για τις τραγωδίες της Μάνδρας και της Ανατολικής Αττικής,  για τις οποίες μάλιστα είναι κατηγορούμενη για τις αβλεψίες. Η ίδια, δικαιολογώντας έκτοτε τις αμφιλεγόμενες κινήσεις της, πρότασσε διαρκώς το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής ως τον βασικό παράγοντα που επηρέασε αρνητικά στο θλιβερό αποτέλεσμα των δύο  καταστροφών.

    Πάντως, ο Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε να απαντήσει στην εσωκομματική γκρίνια περί μη αυτοκριτικής για τα κυβερνητικά πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι, αποφασίστηκε να συνεδριάσει η Κεντρική επιτροπή του κόμματος μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων με αντικείμενο μεταξύ άλλων και την «αξιολόγηση του κυβερνητικού έργου του ΣΥΡΙΖΑ».

    Η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε επίσης  τη συγκρότηση Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης, με στόχο τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ και την πορεία προς το Συνέδριο της Άνοιξης, το οποίο θα πραγματοποιηθεί μετά το Πάσχα. Η ΚΕΑ πάντως θα συνεδριάσει για πρώτη φορά το επόμενο Σαββατοκύριακο.



    ΣΧΟΛΙΑ