Πολιτική

Ο Πολάκης προσπαθεί μαζέψει τα… ασυμμάζευτα για τους μάρτυρες: Είπα όσα έγραφαν οι εφημερίδες

  • NewsRoom


Σε μια προσπάθεια να σταματήσει τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσαν οι δηλώσεις του, ότι γνώριζε τους προστατευόμενους μάρτυρες, ο Παύλος Πολάκης, υποστηρίζει τώρα ότι αναπαρήγαγε όσα έγραφαν οι εφημερίδες. Χαρακτηρίζει γελοιότητες τις κατηγορίες ότι «κάρφωσε» τους μάρτυρες για την υπόθεση Novartis, δηλώντας χαρακτηριστικά ότι αναπαρήγαγε απλώς αυτά που έγραφαν από το 2016 εφημερίδες και ιστοσελίδες «που δεν είναι και κομμουνιστικά έντυπα».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Εφημερίδα των Συντακτών», αναπληρωτής υπουργός περιγράφει και πέντε μεθόδους με τις οποίες, όπως λέει, οι φαρμακευτικές εταιρείες πετύχαιναν την υπερτιμολόγηση των φαρμάκων τους, ενώ κάνει λόγο για χαμένα έγγραφα στο υπουργείο Υγείας.

Σε ερώτηση πως χάθηκαν 23 δισ. ευρώ από την υπερτιμολόγηση φαρμάκων, ο κ. Πολάκης απαντά: «Εχουν γίνει υπολογισμοί για το διάστημα 1991-2010 με πραγματικά στοιχεία, όχι με αέρα κοπανιστό, με βάση τα στοιχεία από τους εθνικούς λογαριασμούς για τη δημόσια (κρατικός προϋπολογισμός, ασφαλιστικά ταμεία, Στρατός κ.ά.) και για την ιδιωτική δαπάνη. Ακολουθώντας τις πιο συντηρητικές μεθόδους υπολογίζεται πως δαπανήθηκαν για τον χώρο της Υγείας γύρω στα 250 δισ. ευρώ. Υπολογίζεται επίσης ότι περίπου το 30% των 150 δισ. δημόσιες δαπάνες ήταν «μαύρο» χρήμα και αντίστοιχα «μαύρο» χρήμα ήταν περίπου το 40% των 100 δισ. ιδιωτικών δαπανών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Υπόθεση Novartis: Αποκαλύφθηκε η ταυτότητα της «Αικατερίνης Κελέση»;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Ναι» από ΝΔ σε προανακριτική για τα πολιτικά πρόσωπα

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Εισαγγελέας Τουλουπάκη: «Τηρήθηκε το γράμμα του νόμου στην υπόθεση της Novartis»


ΣΧΟΛΙΑ