• Πολιτική

    Ο Μητσοτάκης τόλμησε: Έδειξε πυγμή απέναντι στους ανεμβολίαστους

    ΝΔ για δηλώσεις Πολάκη:

    Κυριάκος Μητσοτάκης


    Ο καθημερινός αριθμός των θανάτων πρωτίστως και δευτερευόντως αυτός των διασωληνωμένων, που πλησίασε επικίνδυνα τους 600 (556 χθες), το όριο που έχει τεθεί για την λήψη έκτακτων μέτρων ώστε να μην γονατίσει το ΕΣΥ, αλλά και η γενική κινητοποίηση στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες, προκάλεσαν την ανακοίνωση των πέντε νέων μέτρων από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

    Οι ανεμβολίαστοι εξοβελίζονται από τις κοινωνικές δραστηριότητες, με πρόβλεψη ακόμα και για ελέγχους στις εκκλησίες, ενώ γίνεται υποχρεωτική, κατ’ ουσία, η τρίτη δόση για τους άνω των 60 ετών.

    Αναμφίβολα, ο πρωθυπουργός επέδειξε πυγμή απέναντι στους ανεμβολίαστους και μια αποφασιστικότητα που ίσως δεν είχε δείξει νωρίτερα. Το μήνυμα είναι, εμβολιαστείτε όσο είναι καιρός. Με τον επιχειρούμενο δε αποκλεισμό τους από τις εκκλησίες και την απαίτηση εργαστηριακού τεστ -με πρόβλεψη μάλιστα ελέγχων και από τις κρατικές αρχές- κλείνει μια υπόθεση που στοίχισε πολιτικά στην κυβέρνηση στις αρχές του μήνα.

    Μια άλλη φράση εξάλλου του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι «γίνονται προσλήψεις στη θέση ανεμβολίαστων υγειονομικών που παραμένουν σε αναστολή», δεν μπορεί να είναι τυχαία. Διαβάζεται και ως έμμεση προειδοποίηση προς όσους από αυτούς, προς το παρόν, έχουν τεθεί σε αναστολή, ότι η θέση τους δεν θα τους περιμένει για πάντα.

    Τα άσχημα μαντάτα

    Στις κλειστές συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν προ της αναχώρησης του πρωθυπουργού για το Λονδίνο, εκτιμήθηκε ότι ένα νέο τηλεοπτικό μήνυμα από τον ίδιον τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα λειτουργούσε υπέρ της κοπιώδους – και όχι χωρίς κινδύνους – απόφασης της κυβέρνησης να μην προχωρήσει στη λήψη πολύ αυστηρών μέτρων, όπως π.χ έκανε η Αυστρία, αλλά να επιμείνει στην στρατηγική του προηγούμενου διαστήματος, που ασκούσε μεν πιέσεις στους ανεμβολίαστους , χωρίς ωστόσο να τους επιβάλλει περιορισμούς στην κοινωνική τους ζωή.

    Επιστρέφοντας από την Αγγλία, ατυχώς, τα μαντάτα και σε ό,τι αφορά στους θανάτους και σε ό,τι αφορά στους διασωληνωμένους ήταν εξαιρετικά άσχημα. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ακόμα 63 θανάτους, με το σύνολο των συμπολιτών μας που έχασαν την ζωή τους από την αρχή της πανδημίας να ανέρχεται στους 17.075. Επικίνδυνα υψηλός είναι και ο αριθμός όσων νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, οι οποίοι έφτασαν τους 556.

    Καταλαβαίνει εύκολα λοιπόν κανείς πως το ειδικό lockdown στους ανεμβολίαστους ήταν αναπόφευκτο, μια και αποδεδειγμένα πια δεν υπάρχει τρόπος να περιοριστεί η αλματώδης εξάπλωση του ιού, που επιφέρει περισσότερους θανάτους και νοσηλείες βαριών περιστατικών.

    Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως 1 στους 9.000 ανεμβολίαστους θα χρειαστεί ΜΕΘ, την στιγμή που για τους εμβολιασμένους το αντίστοιχο νούμερο είναι 1 στους 100.000. Και τα ποσοστά ανεμβολίαστων στη χώρα μας παραμένουν εξαιρετικά υψηλά, με αποτέλεσμα το Εθνικό Σύστημα Υγείας να δέχεται τεράστια πίεση και να δοκιμάζονται τα όριά του.

    Τέλος στις αντιφάσεις

    Μπορεί ν’ ακούγεται πια εξαιρετικά κοινότοπο, αλλά οι επόμενες δύο εβδομάδες είναι πραγματικά πολύ κρίσιμες. Γι’ αυτό εξάλλου ο Κυριάκος Μητσοτάκης με το μήνυμα της Πέμπτης θέλησε να βάλει κι ένα τέλος στη φημολογία όλου του προηγούμενου διαστήματος για μέτρα που πρόκειται ή δεν πρόκειται να υιοθετηθούν, τα οποία θόλωναν το μήνυμα, επιβάρυναν την κόπωση των πολιτών και δημιουργούσαν σύγχυση.

    Η κατάσταση αυτή, όπως έχει γράψει το mononews έχει προκαλέσει μεγάλη δυσαρέσκεια και εκνευρισμό στον πρωθυπουργό, αφού πέραν όλων των άλλων, το κυβερνητικό επιτελείο συνδέει την πολυφωνία του τελευταίου διαστήματος με την αυξανόμενη δυσαρέσκεια των πολιτών για την κυβερνητική πολιτική έναντι της πανδημίας, όπως αυτή καταγράφεται στις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

    Διαβάστε επίσης

    Μητσοτάκης: Στα χνάρια της Γαλλίας για τρίτη δόση στους άνω των 60 – Με rapid test στις εκκλησίες – Lockdown για ανεμβολίαστους

    Με rapid test παραμένει η είσοδος σε λιανεμπόριο, κομμωτήρια και χώρους εργασίας – Πού ισχύει αποκλειστικά με Covid pass

    Αλλαγή υπουργού Υγείας ζήτησε ο Τσίπρας – Ο Μητσοτάκης δεν θα ανακοίνωνε μέτρα αν δεν ήξερε πως θα έκανα δήλωση



    ΣΧΟΛΙΑ