• Πολιτική

    Ο Μανόλο των 200.000, η δίκη του ΤΤ, η Θάνου των 70.000 και τα μικρά υποσιτισμένα ελληνόπουλα

    Ο Μανώλης Πετσίτης

    Μανώλης Πετσίτης


    Αυτό είναι το κράτος δικαίου του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα. Οι φίλοι και οι κολλητοί βολεύονται στις μεγάλες και ακριβοπληρωμένες καρέκλες, ενώ από την άλλη, σύμφωνα με την έρευνα του Transnational Institute με έδρα το Άμστερνταμ, το 14% των μικρών Ελληνόπουλων παραμένει υποσιτισμένο καθώς δεν μπορεί να εξασφαλίσει ούτε καν κάθε δεύτερη ημέρα ένα πιάτο φαγητό με κρέας, κοτόπουλο ή ψάρι. Είναι μία εικόνα από τη σύγχρονη Ελλάδα που παραπέμπει ευθέως στη Σοβιετική Ένωση. Μια δράκα φίλων και συμβούλων διορίζονται δίπλα σε αμφιλεγόμενους επιχειρηματίες ή σε κρατικές θέσεις και ακριβοπληρώνονται.

    Όπως η τέως πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου που έχει τώρα προταθεί για επικεφαλής της Επιτροπής Ανταγωνισμού. 

    Ο μισθός της θα είναι 5.000 ευρώ τον μήνα ή 70.000 τον χρόνο. 

    Όπως ο περίφημος Μανώλης Πετσίτης. Τι άραγε δουλειές να έκανε ο Μανόλο με τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη ο οποίος έχει αφήσει χρέη σε ΔΕΠΑ και ΔΕΗ και τώρα δικάζεται επειδή “έφαγε” από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο 105.000.000 ευρώ;

    Γιατί ήταν δίπλα στον Δημήτρη Κοντομηνά ο οποίος επίσης δικάζεται στην ίδια δίκη; Τι τους εξασφάλισε; 

    Την ώρα που οι φίλοι και οι κολλητοί έχουν μισθούς των 20.000 ευρώ τον μήνα κάποιοι άλλοι του κομματικού σωλήνα βολεύονται με 1000 ευρώ τον μήνα. Είναι οι αναλώσιμοι. 

    Ο Μανόλο εδώ που τα λέμε είναι ο έξυπνος της παρέας. Δεν βολεύτηκε στο Δημόσιο με 1.000 και 2.000 ευρώ. Τους επιχειρηματίες που έχουν προβλήματα με την δικαιοσύνη πήγε και “δάγκωσε”. 

    Η άλλη εικόνα 

    Η άλλη εικόνα της χώρας είναι οι χιλιάδες Έλληνες που λόγω της δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ούτε το φαγητό τους, όπως περιγράφει σε ρεπορτάζ της η Deutsche Welle.

    Το ρεπορτάζ ξεκινά με την περιγραφή της κατάστασης σε ένα κεντρικό ψαράδικο στο Μαραθώνα. «Έχει φτάσει μεσημέρι και το ψαράδικο είναι ακόμα άδειο. Κανείς δεν έχει πατήσει το πόδι του», δηλώνει η ιδιοκτήτριά του Μαρία Χασώτου. “Αφού δεν έχουν έρθει ακόμα, πιθανότατα δεν θα έρθουν ποτέ. Άλλη μια μέρα με όσπρια και ζυμαρικά” προσθέτει.

    Η δημοσιογράφος της DW επικαλείται την έρευνα του Transnational Institute με έδρα το Άμστερνταμ σύμφωνα με την οποία το 14% των μικρών Ελληνόπουλων παραμένει υποσιτισμένο καθώς δεν μπορεί να εξασφαλίσει ούτε καν κάθε δεύτερη ημέρα ένα πιάτο φαγητό με κρέας, κοτόπουλο ή ψάρι.

    Το ποσοστό αυτό είναι διπλάσιο από αυτό που είχε καταγραφεί το 2008 όταν ξεκίνησε, δηλαδή, η κρίση.

    Το συμπέρασμα ποιο είναι για όλα αυτά;  Οι αδελφικοί φίλοι βολεύονται στις μεγάλες καρέκλες. Τα συριζόπουλα βολεύονται με 1.000 ευρώ τον μήνα. Οι υπόλοιποι είτε πληρώνουν φόρους και εισφορές στο 80% του εισοδήματός τους είτε υποσιτίζονται. 



    ΣΧΟΛΙΑ