• Πολιτική

    Ο Κούλογλου αμφισβητεί τον Τσίπρα: «Προς τί οι εκλογές εδώ και τώρα»;

    Ο Στέλιος Κούλογλου

    Στέλιος Κούλογλου


    Στον ΣΥΡΙΖΑ ζητούν άμεσα εκλογές. Τώρα. Το είπε και ο Αλέξης Τσίπρας στη βουλή την περασμένη Παρασκευή, όταν παρακάλεσε την κυβέρνηση να μην περιμένει ως τον Μάιο –δεν είναι και λίγοι εκείνοι που εκτιμούν ότι οι κάλπες μπορούν να στηθούν στις 22 Μαΐου– αλλά να κάνει εκλογές νωρίτερα.

    Το περίεργο είναι ότι ζητούν εκλογές τώρα, ενώ δεν είναι όλοι και τόσο βέβαιοι για την επιτυχία αυτού του προεδρικού στρατηγήματος για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες –η λεγόμενη «παράσταση νίκης», δηλαδή, κάπου μπάζει, ακόμα και στα ενδότερα του κομματικού σύμπαντος.

    Και δεν μιλάμε για απλές ανώνυμες αμφιβολίες για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ανατρέψει τη δημοσκοπική καχεξία του και να βγει νικητής. Μιλάμε για επώνυμες. Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου βγήκε το πρωί της Δευτέρας στον «Σκάϊ» και ουσιαστικά αμφισβήτησε τα όσα διακηρύττει ο Αλέξης Τσίπρας, που από το βήμα της βουλής έλεγε απευθυνόμενος στους βουλευτές της ΝΔ ότι «εκλογικός νόμος που να δίνει μπόνους στο δεύτερο κόμμα δεν γίνεται και εσείς είστε ήδη δεύτερο κόμμα».

    Ο κ. Κούλογλου είπε ότι «με τις σημερινές συνθήκες, δεν βλέπω τον ΣΥΡΙΖΑ ότι μπορεί να είναι πρώτο κόμμα». Πρόσθεσε ότι μπορεί λόγω ακρίβειας να υπάρξει μια ραγδαία φθορά της
    κυβέρνησης. Αλλά και πάλι, για να αλλάξει το κλίμα, έστω και ραγδαία, χρειάζεται κάποιος χρόνος, επομένως προς τι οι εκλογές εδώ και τώρα;

    Διαβάστε επίσης

    Σε θετικό κλίμα η επικοινωνία Μητσοτάκη-Τσίπρα για τη συνάντηση με Ερντογαν

    Ανδρουλάκης σε Μητσοτάκη: Θετικό να υπάρχουν δίαυλοι συνεννόησης με την Τουρκία

    Ευχές για γρήγορη ανάρρωση δέχθηκε τηλεφωνικά ο Κ. Μητσοτάκης από τον Ερντογάν



    ΣΧΟΛΙΑ