• Top Stories

    O Καμμένος το τερμάτισε: Ονειρεύεται συμπαραγωγή Καλάσνικοφ με Ρωσία στην ΕΒΟ

    • NewsRoom


    Ενα ακόμη «ρηξικέλευθο» -αν μην τι άλλο- project αποκάλυψε o υπουργός Εθνικής Αμυνας, κατά τη διάρκεια παρέμβασής του στην Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής. Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο Πάνος Καμμένος μίλησε για συμπαραγωγή Καλάσνικοφ με τη Ρωσία στην Ελληνική Βιομηχανία Όπλων (ΕΒΟ), στο Αίγιο, ενώ αναφέρθηκε και σε άλλες αμυντικού χαρακτήρα συμφωνίες.

    kammenos militaire

    «Οσο υπάρχει αυτή η κυβέρνηση δεν υπάρχει περίπτωση να κλείσει η κρατική αμυντική βιομηχανία» ξεκαθάρισε ο υπουργός Άμυνας και ανακοίνωσε στα μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής πως «όταν τελειώσει το εμπάργκο στη Ρωσία, θα έχουμε συμπαραγωγή των Καλάσνικοφ», τα οποία μάλιστα όπως επεσήμανε, «θα είναι και πιστοποιημένα από το ΝΑΤΟ, καθώς θα παράγονται σε χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ».

    kalashnikov

    Μεταξύ άλλων ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε και στην ενεργοποίηση συμφωνιών που έχουν υπογραφεί με την Ινδία για τα αμυντικά συστήματα Artemis ενώ όπως έκανε γνωστό, η ΕΑΒ επεκτείνει τις συνεργασίες της με τη γαλλική Dassault και την αμερικανική Lockheed Martin, εξετάζοντας παράλληλα συνεργασίες και με την Αίγυπτο.

    Διαβάστε ακόμη:

    http://www.mononews.gr/article-video-orgi-apo-tous-limenergates-tsipras-simeni-ellada-poulimeni-video/49767

     



    ΣΧΟΛΙΑ