• Πολιτική

    Ο Φίλης αμφισβητεί τον ρόλο του Τσίπρα ως «αρχηγού της παράταξης»

    • NewsRoom
    Νίκος Φίλης: Έκκληση να παραταθούν για λίγες ημέρες οι σχολικές διακοπές

    Νίκος Φίλης


    Την ώρα που η Κεντροαριστερά δείχνει να κερδίζει πόντους, ενδιαφέρον και οπαδούς, στον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν τις ταυτοτικές αναζητήσεις. Και μετρ του είδους, ως αριστερή-ριζοσπαστική συνείδηση, είναι ο Νίκος Φίλης, βουλευτής Α’ Αθηνών και Τομεάρχης Παιδείας, ο οποίος έγραψε άρθρο στην «Εφημερίδα των Συντακτών» για να ξεκόψει τις κουβέντες περί στροφής στη σοσιαλδημοκρατίας, αλλά και να αμφισβητήσει εμμέσως πλην σαφώς το αρχηγικό προφίλ του Αλέξη Τσίπρα.

    «Τις εκλογές θα τις κερδίσουμε με Αριστερό Ριζοσπαστισμό», υποστήριξε ο πρώην υπουργός, σε μια, αν μη τι άλλο, ενδιαφέρουσα τοποθέτηση, καθώς εμφανίζεται βέβαιος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κερδίσει εκλογές.

    «Όπου αριστερές δυνάμεις, όπως στην Ιταλία και αλλού, επιχείρησαν κεντρώες προσαρμογές, βαπτισμένες “ρεαλιστικές” για να “αρέσουν” στον λεγόμενο μεσαίο χώρο, αποκόπηκαν από το κοινό τους, έχασαν εκλογικά, απέτυχαν, εξαφανίστηκαν», πρόσθεσε χαρακτηριστικά για να ακολουθήσουν οι αιχμές για την κυβερνητική θητεία του ΣΥΡΙΖΑ:

    «Συνέχεια επιλογών και δεσμεύσεων της μνημονιακής περιόδου, όπως στη φορολογία, στις εξορύξεις υδρογονανθράκων, στο τραπεζικό σύστημα, στις ιδιωτικοποιήσεις, στο Ελληνικό, στη Fraport; Οποιον χαρακτήρα κι αν παίρνουν αυτές οι προσαρμογές στις γραμμές μας, υποσκάπτουν την ορμητική ανασύνταξη του ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε ο Νίκος Φίλης.

    Το πιο ενδιαφέρον, όμως, ήταν η μομφή για τον αρχηγισμό εντός του ΣΥΡΙΖΑ:

    «Είναι άλλο η επιθυμητή, ιδιαιτέρως λόγω Απλής Αναλογικής, συμμαχία πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων για τη συγκρότηση εναλλακτικής προοδευτικής λύσης στη διακυβέρνηση του τόπου και άλλο η επιδίωξη να εκφραστούν μονοκομματικά παράταιρες, αλλά και στερούμενες κοινωνικού αποτυπώματος, δυνάμεις μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Στην ουσία, επιχειρώντας την επαναφορά συνιστωσών με αποκλίνοντα, πολλές φορές, ιδεολογικά και πολιτικά σχέδια, ενισχύεται -αντικειμενικά- ο ρόλος του “αρχηγού της παράταξης” ως του μόνου εξισορροπητικού παράγοντα, με αναπόφευκτη την υποβάθμιση της δημοκρατικής λειτουργίας», έγραψε.

    Διαβάστε επίσης

    Μητσοτάκης: Στο Ισραήλ την Τρίτη για την Τριμερή Σύνοδο Ισραήλ-Κύπρου-Ελλάδας

    Χριστόφορς Πισσαρίδης: Το βασικό ερώτημα είναι αν η ανάπτυξη που θα έχουμε θα ωφελήσει όλους

    Αδ. Γεωργιάδης: Αισιόδοξος για την Εθνική Στρατηγική για τη Βιομηχανία



    ΣΧΟΛΙΑ