• Ελλάδα

    Ο φανταστικός κόσμος του Τσίπρα και ο ρεαλισμός του Μητσοτάκη


    Όταν ακούει κανείς τον Αλέξη Τσίπρα να μιλά για την κατάσταση στην Ελλάδα, πραγματικά τον ζηλεύει. Γιατί για τον πρωθυπουργό η Ελλάδα είναι ένας αληθινός παράδεισος, όπου όλα δουλεύουν ρολόι και τίποτα δεν επισκιάζει την αλματώδη ανάπτυξη της οικονομίας, όπου όλοι οι επενδυτές τσακώνονται για το ποιος θα βάλει τα λεφτά του, όπου οι πολίτες ευημερούν και πίνουν νερό στ’ όνομα του ΣΥΡΙΖΑ. Καμία σχέση με την πραγματική Ελλάδα, βέβαια, την Ελλάδα της υπερφορολόγησης, της ανεργίας, της γραφειοκρατίας, της ανομίας. Εσείς δηλαδή πού θα προτιμούσατε να ζείτε; Στον πολύχρωμο κόσμο του Αλέξη Τσίπρα ή στον πραγματικό κόσμο;

    Το πρόβλημα, βέβαια, είναι ότι ένας πρωθυπουργός που ζει σε μία άλλη χώρα από αυτήν που διοικεί, μάλλον δεν θα τη διοικεί και πολύ καλά…

    Το πόσο αποκομμένος είναι ο πρωθυπουργός από την ελληνική πραγματικότητα φάνηκε και χθες, στον μονόλογό του ενώπιον του υπουργικού του συμβουλίου. Έναν μονόλογο γεμάτο φανφάρες και επιτεύγματα που υπάρχουν μόνο στο μυαλό του Αλέξη Τσίπρα και ουδεμία σχέση έχουν με οτιδήποτε ζει ο μέσος πολίτης στην πεζή του καθημερινότητα, τη γεμάτη φόρους, ανασφάλεια και μιζέρια.

    Θα άξιζε να αντιπαραβάλει κανείς την ομιλία του πρωθυπουργού με τη χθεσινή συνέντευξη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στον Real FM, προκειμένου να αναδείξει τη χαώδη διαφορά νοοτροπίας ανάμεσα στους δύο πολιτικούς.

    Από τη μία, ο αυτοθαυμασμός και οι “κορώνες” για τα πεπραγμένα μίας κυβέρνησης την οποία έχουν απαξιώσει ακόμα και αυτοί που την ψήφισαν στις τελευταίες εκλογές. Από την άλλη οι χαμηλοί τόνοι και η παρουσίαση ενός συνεκτικού σχεδίου για την επόμενη μέρα στη χώρα.

    Από τη μία η παλαιοκομματικού τύπου ωραιοποίηση της πραγματικότητας και οι ανεδαφικές υποσχέσεις. Από την άλλη ο ρεαλισμός και η σοβαρότητα.

    Από τη μία η αμετροέπεια και η έπαρση. Από την άλλη η σύνεση και η μετριοπάθεια.

    “Εγώ δεν είμαι εδώ πέρα να σας πω ότι θα σκίσω τις δεσμεύσεις που ανέλαβε ο κύριος Τσίπρας”, ξεκαθάρισε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπενθυμίζοντας ότι είναι φειδωλός στις υποσχέσεις του (“προτιμώ να πω λίγα και καλά”) και εξηγώντας πως πρώτα θα φροντίσει να “χτίσει” την αξιοπιστία του και μετά θα διαπραγματευτεί με τους εταίρους για τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων που ζητούνται από την Ελλάδα τα επόμενα χρόνια.

    Θα ήταν πολύ εύκολο για τον πρόεδρο της ΝΔ να ακολουθήσει την πεπατημένη της εκάστοτε αξιωματικής αντιπολίτευσης: υποσχέσεις, υποσχέσεις κι άλλες υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα, βαριές “κορώνες” λαϊκισμού και καιροσκοπική στάση απέναντι στα πράγματα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ακολουθεί τον δύσκολο δρόμο, αυτόν της εγκράτειας, της σοβαρότητας και της υπευθυνότητας. Με την ελπίδα ότι οι ψηφοφόροι έχουν μάθει από τα λάθη τους και έχουν πια “ωριμάσει” αρκετά για να καταλάβουν ότι είναι προς το συμφέρον τους να ψηφίζουν πολιτικούς ρεαλιστές και υπεύθυνους, και όχι πολιτικούς που τους τάζουν λαγούς με πετραχήλια…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Ανατροπή στις κατασχέσεις-Ποιοι γλιτώνουν τα χρήματα των τραπεζικών τους λογαριασμών

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Μέχρι σήμερα η καταβολή του «δώρου» Πάσχα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Η ξαφνική απώλεια των αποταμιεύσεων αυξάνει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου



    ΣΧΟΛΙΑ