• Πολιτική

    O δισεκατομμυριούχος Michael Bloomberg αποκάλυψε πού ξοδεύει όλα του τα χρήματα

    • NewsRoom
    Michael Bloomberg

    Michael Bloomberg


    Είναι επιτυχημένος επιχειρηματίας, βαθύπλουτος και πλέον υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών.

    Ο λόγος για τον Μάικλ Μπλούμπεργκ ο οποίος δηλώνει έτοιμος να ξοδέψει ένα μεγάλο τμήμα από την περιουσία του προκειμένου να διώξει από την προεδρία των ΗΠΑ τον Ντόναλντ Τραμπ.

    «Πρώτη προτεραιότητα είναι να ξεφορτωθούμε τον Ντόναλντ Τραμπ. Ξοδεύω όλα μου τα χρήματα για να γλιτώσουμε από αυτόν» είπε ο Μπλούμπεργκ στο Reuters λίγο έξω από το Τέξας, όπου βρίσκεται για την προεκλογική του καμπάνια.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μπλούμπεργκ από τότε που ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία, τον Νοέμβριο, έχει ξοδέψει τα περισσότερα χρήματα σε πολιτικές διαφημίσεις από οποιονδήποτε άλλο αντίπαλό του, κατά τη διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς. Ενδεικτικά σπατάλησε 37 εκατ. δολ. για τις καμπάνιες του, γεγονός που στάθηκε αφορμή να λάβει «φίλια πυρά» από την επίσης υποψήφια για το χρίσμα, τη γερουσιαστή Ελίζαμπεθ Γουόρεν.

    Ο Μπλούμπεργκ, όμως, δηλώνει: «Ελπίζουν με τέτοια επιχειρήματα να με ξεπεράσουν, επειδή όσα κάνω είναι πολύ ανταγωνιστικά, αλλά όχι κακές πολιτικές».

    Σχετικά με τους υπόλοιπους υποψηφίους, τους Τζο Μπάιντεν, Μπέρνι Σάντερς, Ελίζαμπεθ Γουόρεν και Πιτ Μπάτιγκιγκ, σχολιάζει: «Και οι τέσσερις είναι υπερβολικά φιλελεύθεροι για να νικήσουν τον Τραμπ».

    «Ένας από τους λόγους που είμαι αισιόδοξος πως μπορώ να νικήσω τον Τραμπ είναι επειδή μπορώ να γίνω αποδεκτός από τους μετριοπαθείς Ρεπουμπλικάνους που τον ψήφισαν» είπε ο Αμερικανός κροίσος που υπήρξε πρώην Ρεπουμπλικάνος που έχτισε την περιουσία του πουλώντας χρηματοοικονομικές συμβουλές σε εταιρείες της Wall Street.

    «Είτε μας αρέσει είτε όχι, δεν μπορείς να κερδίσεις τις εκλογές εκτός εάν πάρεις με το μέρος σου τους μετριοπαθείς Ρεπουμπλικάνους» πρόσθεσε.

    «Δεν μπορείς να επικοινωνήσεις με 330 εκατ. ανθρώπους διά ζώσης. Η τηλεόραση είναι το μαγικό μέσο», είπε ο Μπλούμπεργκ κληθείς να σχολιάσει τα χρήματα που έχει επενδύσει μέχρι στιγμής σε διαφημίσεις και τηλεοπτικό χρόνο.



    ΣΧΟΛΙΑ