• Πολιτική

    Ο Δήμαρχος της Μυκόνου μηνύει τον Τόσκα για την αστυνομική υποστελέχωση και την εγκληματικότητα

    • NewsRoom


    Μήνυση κατά του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα και του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ για την υποστελέχωση του Α.Τ Μυκόνου και την εγκληματικότητα που μαστίζει τη Μύκονο κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο δήμαρχος του νησιού, Κωνσταντίνος Κουκάς.

    Η μήνυση κατετέθη το πρωί της Τετάρτης, ενώ ο κ. Κουκάς είχε συνάντηση και με τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη προκειμένου να εκθέσει εκ νέου την κατάσταση και να ζητήσει συνδρομή στο ζήτημα της αστυνομικής ενίσχυσης, την οποία θεωρεί απαραίτητη σε ένα νησί που αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς στον κόσμο.

    «Εδώ και δύο χρόνια με έμφαση φέτος το καλοκαίρι κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ ότι το Α.Τ Μυκόνου πρέπει να στελεχωθεί με επαρκές ανθρώπινο δυναμικό. Τόσο τον χειμώνα όσο και το καλοκαίρι υπάρχουν καταστάσεις ανομίας και το Α.Τ Μυκόνου λόγω υποστελέχωσης δεν μπορεί να ανταποκριθεί με επάρκεια σε όλα αυτά τα περιστατικά.

    Σωρεία επιστολών ακόμη και αναφορά μου στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου δεν έχουν βρει ανταπόκριση και κανείς δεν έσκυψε σοβαρά στο πρόβλημα της Μυκόνου», αναφέρει ο κ. Κουκάς, επισημαίνοντας πως «Η επίσκεψη μου επισπεύσθηκε δέχθηκε να με συναντήσει η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου καθώς κατέθεσα μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου προκειμένου να διερευνηθεί αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες για τη μη στελέχωση του Α.Τ Μυκόνου.

    Δεν γίνεται το νησί της Μυκόνου που προσφέρει τα μέγιστα στην ελληνική οικονομία να έχει μόλις 40 αστυνομικούς και ζητάμε αστυνομική παρουσία. Αν σε αυτή τη χώρα θέλουμε τουρισμό πρέπει να προστατεύσουμε το τουριστικό μας προϊόν. Τουρισμός χωρίς αστυνομική παρουσία και ασφάλεια πολιτών και επισκεπτών δεν γίνεται».

    Ο Δήμαρχος τονίζει πως η κυβέρνηση έχει ενημερωθεί ενώ αναφερόμενος στη συνάντηση με τον κ. Σκουρλέτη επισημαίνει πως «Η κυβέρνηση έχει ενημερωθεί ποικιλοτρόπως, ωστόσο σήμερα για ακόμη μια φορά θα συναντήσω τον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών προκειμένου να του εξηγήσω όσα έχουν γίνει. Ο κόμπος έχει φθάσει στο χτένι, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου προχθές δέχθηκε μια βίαιη επίθεση εντός του παραδοσιακού οικισμού της Μυκόνου, καλούμε το κράτος να πράξει τα δέοντα, να αναλάβει τις ευθύνες του και να στελεχώσει άμεσα το Α.Τ. Η Μύκονος είναι εν μέσω της τουριστικής περιόδου έχουμε τουλάχιστον δύο ακόμη μήνες έντονης τουριστικής προσέλευσής και έχουμε έναν χειμώνα μπροστά μας που πρέπει να προστατεύσουμε τους κατοίκους του νησιού. Το κράτος πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του».

    Η ΚΕΔΕ στηρίζει τη μηνυτήρια αναφορά του δημάρχου 

    Απολύτως δικαιολογημένη χαρακτηρίζει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), τη μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλε ο δήμαρχος Μυκόνου.

    «Είναι το έσχατο μέσο που έχει ως δήμαρχος για να προστατεύσει την εικόνα του τόπου του και να ενισχύσει το αίσθημα ασφαλείας κατοίκων κι επισκεπτών, ενός από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς σε όλο τον κόσμο», τονίζει η ΚΕΔΕ. Επίσης καλεί τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, να δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημα.



    ΣΧΟΛΙΑ