ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Με φοβίζει η δραματική κατάσταση, στην οποία βρίσκεται σήμερα η μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας, η ΔΕΗ, καθώς έχει ζημιές 900 εκατομμυρίων, ενώ το 2014 ήταν μια εύρωστη εταιρεία με κέρδη 90 εκατομμυρίων» αναφέρει σε συνέντευξή της η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης Ντόρα Μπακογιάννη.
«Επίσης η οικονομική κατάσταση των επιχειρήσεων των κρατικών συγκοινωνιών είναι εξαιρετικά ανησυχητική και θα χρειαστεί πολύ δουλειά για την εξυγίανσή τους» σημειώνει μιλώντας στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» και προσθέτει πως «η αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους και η στήριξη των υπερχρεωμένων νοικοκυριών είναι μια πρόκληση για την κυβέρνηση της ΝΔ την οποία όμως έχουμε τα εργαλεία για να την αντιμετωπίσουμε».
Σε ερώτηση εάν η υπόθεση Novartis είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο ή η μεγαλύτερη σκευωρία, η πρώην υπουργός, αφού είπε ότι στο χώρο της υγείας υπήρξαν φαινόμενα κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος, σημείωσε ότι αυτό είναι διαφορετικό από την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να στοχοποιήσει συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα για να αποκομίσει μικροκομματικά οφέλη.
«Η προσπάθεια αυτή τούς γύρισε μπούμερανγκ και όλοι κατάλαβαν ότι η σπίλωση για παράδειγμα του Παναγιώτη Πικραμμένου έγινε για επικοινωνιακούς και μόνο λόγους. Εκτιμώ λοιπόν ότι η υπόθεση Novartis ήταν το μεγαλύτερο φιάσκο προσπάθειας εξόντωσης αντιπάλου στην σύγχρονη ελληνική ιστορία» τόνισε.
Τέλος για το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο η Ντόρα Μπακογιάννη υποστήριξε ότι δεν υπάρχει στρατηγική επιλογή της Τουρκίας για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο, υπογράμμισε όμως ότι «η αύξηση της έντασης ενέχει πάντα τον κίνδυνο ενός ατυχήματος».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΥΠΕΝ: Σε δημόσια διαβούλευση το Σχέδιο Νόμου για τη δέσμευση και αποθήκευση διοξειδίου του άνθρακα
- Τρόμος στη Γαλλία: Οδηγός έπεσε σε πλήθος φωνάζοντας «Αλάχου Άκμπαρ» – 10 τραυματίες, δύο σε κρίσιμη κατάσταση
- Ερντογάν: Δεν επιδιώκουμε το έδαφος, την κυριαρχία ή τους πόρους άλλης χώρας
- Ανώτερη Σχολή ΑΚΜΗ και AEGEO SPAS ανανεώνουν τη συνεργασία τους με στόχο την εκπαίδευση της νέας γενιάς wellness experts